JRE Awards 2021: Mark Captein is Chef van het Jaar

JRE Awards 2021: Mark Captein is Chef van het Jaar
Mark Captein, De Pol, Doetinchem.

Mark Captein van Orangerie de Pol in Doetinchem is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2021. De titel gastheer van het jaar gaat mee naar Aloco van Berkel van Restaurant Carelshaven in Delden.

Tot Restaurant van het Jaar 2021 gekroond is Restaurant Marrees van Jan en Patricia Marrees uit Weert. De eigenaren van Tante Kee, Raymond Reeb en Kim Edwards zijn benoemd tot ereleden als Membre d’Honneur.

De leden van de vereniging bepalen wie welke award in ontvangst mag nemen. De awards zijn maandag 23 november uitgereikt tijdens de - digitale - ledenvergadering van JRE-Nederland. Er vond tevens een bestuurswissel plaats.

JRE Awards 2021

Mark Captein – Chef van het Jaar 2021

JRE Chef van het Jaar Mark Captein is eigenaar van restaurant Orangerie de Pol in Doetinchem. Sinds 1 december 2018 is de chef samen met Marjolein van der Ham (JRE-Gastvrouw van het jaar in 2020) de eigenaar van de eetgelegenheid. Hij heeft eerder gewerkt bij onder andere Tante Kee, Restaurant de Nederlanden en op Bonaire bij At Sea. De Pol lanceerde tijdens de eerste lockdown dit voorjaar seizoenskaarten. 

Alco van Berkel – Gastheer van het Jaar 2021

Alco van Berkel
Alco van Berkel

Alco van Berkel, onder meer eigenaar van Hotel-Restaurant Carelshaven in Delden, heeft veel ervaring opgedaan in F&B, als duty manager en general manager. Hij is een echte ondernemer. Toen hij in de krant las dat Carelshaven ter overname werd aangeboden heeft hij zich geen moment bedacht en samen met zijn vrouw Evelyn startte hij het ondernemersbestaan. Hotel Restaurant Carelshaven Delden bevindt zich op het bijna 250 jaar oude Twentse landgoed Twickel.

Marrees – Restaurant van het Jaar 2021

Jan en Patricia Marrees
Jan en Patricia Marrees

Het JRE-restaurant van het Jaar bevindt zich in Weert. Daar exploiteren Jan en Patricia Marrees het gelijknamige restaurant. Eerder hadden ze in dezelfde plaats Restaurant Bretelli. In 2018 verhuisden ze en doopten ze de zaak om tot Restaurant Marrees. De nieuwe zaak heeft een frisse lichte uitstraling en grote ramen. Michelin heeft Marrees bekroond met een ster.

Tante Kee – erelidmaatschap

Raymond Reeb en Kim Edwards
Raymond Reeb en Kim Edwards

Raymond Reeb en Kim Edwards zijn tijdens de jaarvergadering benoemd tot erelid van JRE-Nederland. Hun restaurant - Tante Kee - ligt op het eilandje Kaag en alle tafels in het restaurant bieden uitzicht over de Kagerplassen. Patron-cuisinier Reeb en gastvrouw Edwards dragen een groot JRE-hart en zijn al 14 jaar bij de vereniging aangesloten. Het 15e jaar gaan ze van start als Membre d’Honneur om de jongere leden te adviseren en ondersteunen.

Bestuurswissel JRE

Naast de award uitreiking vond er 23 november ook een bestuurswissel plaats.

Jennifer Silvius van Rantrée in Maastricht neemt de taken van Alain Alders (voorheen Duin en Kruidberg) over.

Met dit bestuur gaat de JRE 2021 in:

  • Marko Karelse – Villa La Ruchhe: voorzitter
  • Laurent Smallegange – Spetters: vicevoorzitter
  • Boy Schuiling – ’t Pakhuus: penningmeester
  • Bjorn Massop – Villa Ruimzicht
  • Jennifer Silvius - Rantrée