AB InBev: geen verhoging bierprijs horeca per 1 januari 2021

AB InBev: geen verhoging bierprijs horeca per 1 januari 2021

AB InBev zal de bierprijs voor de horeca niet per 1 januari 2021 verhogen. De jaarlijkse verhoging komt er wel, maar in een later stadium. 'We moeten bezien hoe dat loopt, maar vooralsnog vinden we het niet gepast de prijs meteen te verhogen.'

Horecaondernemers die bier schenken van AB InBev hoeven voor de maand december niet te vrezen voor de aankondiging dat per 1 januari de bierprijs weer met een paar procent omhoog gaat.

'Wij vinden het, zeker gezien de huidige situatie, niet gepast om een verhoging van de bierprijs aan te kondigen', zegt Wilco Heiwegen, woordvoerder van AB InBev.

De verhoging komt er in 2021 overigens wel. 'Maar wanneer; dat ligt helemaal aan de situatie', aldus Heiwegen. Wanneer die verhoging dus komt ligt nog niet vast, maar wel dat het niet met terugwerkende kracht is. 'Dus tot dat we de verhoging aankondigen, betalen onze horecaklanten de prijs van 2020.

AB InBev is de eerste van de grote brouwers die communiceert over de bierprijs. 'Eigenlijk communiceren we hier verder helemaal niet over', aldus Heiwegen. 'Ondernemers krijgen verder ook geen schrijven, omdat er niks verandert. Alles blijft voorlopig zoals het is.

Bierprijs: jaarlijkse stijging

De bierprijs van de grote vier, Heineken, AB InBev, Grolsch en Swinkels, is jaarlijks onderhevig aan verhogingen rond de 3 à 4 procent. Die zal dus, in het geval van AB InBev ook in 2021 plaatsvinden, maar op een later tijdstip.

AB InBev, Hertog Jan

Heineken, Grolsch en Swinkels hebben nog niet gereageerd op de vraag wat er met de bierprijs voor 2021 gedaan wordt. Maar de verwachting is dat ook zij in ieder geval niet per 1 januari 2021 de prijs omhoog zullen doen.