Inschrijvingen zevende Dutch Beer Challenge geopend

Inschrijvingen zevende Dutch Beer Challenge geopend

De zevende editie van de Dutch Beer Challenge vindt donderdag 22 april 2021 plaats in Rotterdam. Alle Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om één of meerdere bieren in te sturen voor de bierwedstrijd. Afhankelijk van de corona-maatregelen op dat moment zal de wedstrijd doorgaan op één dag (22 april), dan wel verspreid over meerdere dagen volgens een coronaproof-protocol.

De jurering van de zevende Dutch Beer Challenge wordt opnieuw gedaan door een groep Nederlandse bierexperts en -keurmeesters en -indien mogelijk- internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met 26 subcategorieën.

De vraag is: welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger van Jopen Mooie Nel (2015), Bruut van Gajes (2016), Bloedbroeder van Kompaan (2017), Night Porter van Bronckhoster (2018), La Trappe Tripel (2019) en 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven (2020) als het Beste Bier van Nederland in 2021. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen volgens de organisatie rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. Inschrijven kan tot vrijdag 2 april.

Het aantal brouwerijen in Nederland is in 2020, ondanks de corona-pandemie, verder gegroeid tot ongeveer 800. Veel van die brouwerijen hebben, als gevolg van datzelfde coronavirus, moeite het hoofd boven water te houden. Toch blijft de Dutch Beer Challenge volgens de organisatie 'een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s.' Tijdens de laatste editie van de Dutch Beer Challenge waren er 400 Nederlandse bieren ingeschreven waarna er aan 25 een gouden, 26 een zilveren en 30 een bronzen medaille werd toegekend. Voor de zevende editie in 2021 rekent de organisatie op een evenaring van het aantal ingezonden bieren.

Prijsuitreiking op 12 mei 2021

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking op woensdag 12 mei 2021. 'Hopelijk kan dat weer tijdens een gezellig netwerk-evenement op een nader bekend te maken locatie', laat de organisatie weten. Mocht een fysiek evenement vanwege corona-maatregelen nog niet mogelijk zijn, dan zal de prijsuitreiking net als in 2020 geschieden via een livestream. Eind mei 2021 wordt tijdens de opening van de tiende Week van het Nederlandse Bier bekend gemaakt welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2021’, uiteraard ook op voorwaarde dat ‘De Week’ doorgang vindt.