Too Good To Go redt in drie jaar tijd zes miljoen maaltijden

Too Good To Go redt in drie jaar tijd zes miljoen maaltijden

De antiverspillingsapp Too Good To Go viert deze week haar 3-jarig bestaan met het bereiken van de 6 miljoenste geredde maaltijd. 'Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt', zegt Joost Rietveld van het platform.

De eerste maaltijd werd op 22 januari 2018 in Amsterdam gered van de vuilnisbak. Deze week, precies 3 jaar later, staat de teller in Nederland op 6 miljoen geredde maaltijden. Door die maaltijden last minute te verkopen in plaats van weg te gooien, is een CO2-uitstoot van ruim 15 miljoen kg voorkomen. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot die ongeveer 1600 Nederlanders samen produceren.

‘Maar de strijd tegen voedselverspilling is nog lang niet gestreden', zegt Joost Rietveld, country director bij Too Good To Go Nederland. ‘Het is niet voor te stellen hoe het eruit zou zien als je al die 6 miljoen maaltijden op een hoop zou leggen en je dan bedenkt dat dit normaal gesproken in de prullenbak zou zijn beland. Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt. Daarom is iedere maaltijd die we redden weer een extra motivatie om onze ambities hoog te houden. Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting nog altijd 1,7 tot 2,5 miljoen ton voedsel verspild.’

Too Good To Go startte 3 jaar geleden met 25 aangesloten winkels in Amsterdam. In het eerste jaar redde Too Good To Go al 200.000 maaltijden, wat gezien het toen nog geringe bereik een mooie prestatie was. Rietveld haalde het van oorsprong Deense platform tegen voedselverspilling naar Nederland en werd daarvoor onderscheiden met de Hotello of the Year Award 2019.

Al meteen sprak Rietveld de ambitie uit om in jaar twee door te stomen naar een miljoen geredde maaltijden. Deze mijlpaal werd in augustus 2019 behaald, anderhalf jaar na de start en daarmee een half jaar eerder dan Rietveld hoopte. Nog eens anderhalf jaar verder is dus de grens van 6 miljoen gepasseerd. Inmiddels zijn 4500 partners aangesloten bij het platform en strijden ruim 2 miljoen Nederlandse gebruikers mee in de strijd tegen voedselverspilling.