Nederlandse bieren in de prijzen op European Beer Challenge

Nederlandse bieren in de prijzen op European Beer Challenge

Twee bieren van brouwerij Bierverbond hebben een dubbele gouden medaille veroverd bij de European Beer Challenge. Ook andere Nederlandse brouwers scoorden goed bij de internationale wedstrijd. Begin deze week werden de resultaten van de bierwedstrijd bekendgemaakt.

De competitie, welke jaarlijks plaatsvindt in Londen, beschikt over een jury bestaande uit gerenommeerde bierexperts. Samples uit 39 landen werden ingestuurd welke via een blinde proefsessie gejureerd worden. Het totaal aantal punten bepaalt of je een medaille krijgt. Brons is goed, Zilver is zeer goed, Goud is uitmuntend en Dubbelgoud is de Michelinster onder de bieren.

Nederland werd beloond met een dubbele gouden medaille voor de volgende bieren van dezelfde brouwerij:

Bekijk hier de overige bieren die in de prijzen vielen.

Brouwerij Bierverbond won naast twee keer dubbel goud, ook meerdere medailles enkel goud en zilver. 'We zijn heel trots op de reeks aan onderscheidingen. Bier drinken deden we al langer. Veel langer. Maar het idee om zelf bier te brouwen begon eigenlijk pas toen we in 2015 bij de Xenos een doe het zelf brouwpakket scoorden. Vanaf dat moment ging de ontwikkeling bliksemsnel.'

De brouwers vervolgen: 'Hoezeer ook wij kunnen genieten van een experimenteel gebrouwen bier afgeladen met hoppen, kruiden, fruit, houtsnippers en afgetopt met likeur… Na een glas of twee verlangen we echt weer naar een eerlijk, verfrissend Lager biertje.De explosief groeiende Nederlandse Craft biermarkt blinkt uit in experimentele smaakbommen en saaie kopieën van Belgische bieren. Een goede Lager moet je echter met een vergrootglas zoeken. Daarom zijn we het Bierverbond gestart. Wij laten je ervaren hoe lekker Lager kan zijn.'

Texelse Bierbrouwerij

Naast Brouwerij Bierverbond sleepte ook de Texelse Bierbrouwerij met meerdere bieren medailles binnen.

Hertog Jan

Bierbrouwerij Hertog Jan wist de jury ook te overtuigen met meerdere bieren.

Overige prijzen

De overige prijzen voor Nederlandse bieren waren voor Alfa Brouwerij, Stadsbrouwerij Maastricht en Gudzekop.

Tom Lepper, mede-eigenaar Stadsbrouwerij Maastricht: 'We zijn ontzettend trots op deze prijs. De Royale Martinus is een Hoppig Blond bier, dat zich kenmerkt door citrus en exotische smaken met een frisse afdronk. Het favoriete bier van veel van mijn collega’s binnen de brouwerij en dit bewijst maar weer waarom. Het is fijn dat een jury van gerenommeerde bierexperts ons bier de erkenning geeft die het verdient.

Over The European Beer Challenge

De European Beer Challenge wordt beoordeeld door Europa's toonaangevende bierexperts en biedt merken en producenten de mogelijkheid om hun producten te presenteren aan de biermarkt. Tijdens de jurybijeenkomst van de European Beer Challenge worden de bieren blind geproefd, waardoor nieuwkomers een eerlijke kans hebben in vergelijking met ' s werelds meest toonaangevende merken .

Deelname aan de European Beer Challenge staat open voor alle brouwers.