College Hotel opent nieuw Caribisch restaurant Mondi

College Hotel opent nieuw Caribisch restaurant Mondi

The College Hotel in Amsterdam opent een nieuw restaurant: Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace. Ondernemers Gunay Uslu, Mariska Nunes en chefkok Justin Niessen brengen in dit nieuwe concept hun passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao samen.

Met Mondi brengen Gunay Uslu, Mariska Nunes en chefkok Justin Niessen een ‘Caribbean dining experience’ naar Amsterdam. Martijn de Goede ontwierp een tropische interieur, waarin Niessen met fine shared dining de Caribische keuken en cultuur centraal stelt.

‘De tropische sfeer van Mondi laat mijn gasten even ontsnappen uit het drukke stadsleven’zegt Niessen. ‘Mijn gerechten presenteren een culinaire reis door de Caraïben. Zie het als een minivakantie waarbij je in de watten gelegd wordt.’

Team Mondi Caribbean Cuisine: vlnr Gunay Uslu, Justin Niessen en Mariska Nunes.

Restaurant Mondi Caribbean Cuisine biedt de chefkok ook het podium om zichzelf te zijn. Door innovatieve creaties met uitdagende en verrassende smaken te combineren met als basis de gerechten vanuit zijn Caribische roots. Daarnaast maken swingende Latin muziek, dj’s, live performances en Amsterdamse talenten in opleiding met hun zang- en dansoptredens, de culinaire reis compleet.

Experts onderdeel in maakproces

Het idee om een Caribisch restaurant te starten in The College hotel komt uit de koker van Mariska Nunes, managing director van Corendon Hotels & Resorts, waar het hotel deel van uitmaakt.

Door de achtergrond van development director, Gunay Uslu – cultuurhistoricus en ontwikkelaar van horecaconcepten – zijn kunstenaars, designers en architecten vroeg betrokken in de ontwikkelingsfase van Mondi Caribbean Cuisine.

Daarnaast waren ook musea, galeries en culinaire experts onderdeel van het maakproces. Interieurontwerper Martijn de Goede heeft zowel in materialen als in kleur- en patroongebruik de sfeer van de Mondi Caribbean Cuisine weten te vertalen in het interieur. Daarin worden natuurtinten afgewisseld door designpanelen met botanische prints. Aan de wanden prijkt kunst van de eilanden en grote exotische planten en palmen maken het vakantiegevoel compleet.

Kunst en cultuur

Door de samenwerking met Caribische en Nederlandse kunstenaars heeft kunst in Mondi een centrale plek. Zo heeft de bar van The College Hotel ook de functie van kunstgalerie en is het een podium voor jonge Amsterdamse talenten. The College Social Club verbindt creatieve eigenzinnige geesten die liefde voor Amsterdam voelen.

In alle projecten van Uslu krijgen kunst, cultuur en geschiedenis een prominente plek. Bovendien wil ze een boodschap overbrengen, iets verankeren bij de gasten. Volgens haar krijgt een hotel of een restaurant pas echt een ziel als de omgeving en creatieven betrokken zijn. ‘Ontdekken van nieuwe werelden, ontmoetingen met andere culturen, het proeven van nieuwe smaken en het ruiken van andere geuren is voeding voor onze geest en basis voor geluk, vreugde en verbinding’, aldus Uslu.

Corendon

Gunay Uslu was in 1997 mede-oprichter van Corendon, wat door haar broer Atilay Uslu is uitgebouwd tot het miljoenenbedrijf wat het nu is. Corendon Hotels & Resorts heeft zes hotels in Nederland, Ibiza en Curaçao. Daarnaast zijn er de vliegmaatschappij Corendon Airlines en de reisaanbieder Corendon Vliegvakanties, deze werden in 2019 overgenomen door Sunweb-moeder Triton.

Uslu wil van de hotels en resorts die de groep heeft culturele en creatief bruisende plekken maken waar kunst een belangrijke rol speelt. ‘In Corendon Village bijvoorbeeld, in een voormalig kantoorgebouw van Sony, staan in twaalf vitrines objecten uit de collectie van het Amsterdam Museum tentoongesteld’, zei Uslu vorig jaar in een interview met Het Parool.

‘Het Marble Stella Maris hotel op Ibiza is een voormalig Club Med resort, dat we volledig hebben gerenoveerd, maar waar verschillende details herinneren aan de decadente jaren zestig en zeventig. In het nieuwe Mangrove Resort op Curaçao, dat in juli 2020 opende, staan op diverse plekken kunstwerken van lokale kunstenaars die de hotelgasten een idee geven van de actuele kunst van Curaçao. Net buiten het resort kunnen ze in Willemstad een speciale wandeling maken langs het werk van de straatkunstenaars in de wijk Otrobanda.’