Menukaart op kunststof

Berra Kaartconcept heeft twee nieuwe producten voor 2002. Ten eerste het digitaal printen in fullcolour van menukaarten. Het voordeel hiervan is dat flexibel en snel veranderingen door te voeren zijn. 'Bij een kleine oplage van minimaal 40 stuks blijven ze toch betaalbaar', zegt Jack Altena van Berra Kaartconcept.De restaurateur kan zo gemakkelijk vier keer per

Berra Kaartconcept heeft twee nieuwe producten voor 2002. Ten eerste het digitaal printen in fullcolour van menukaarten. Het voordeel hiervan is dat flexibel en snel veranderingen door te voeren zijn. ‘Bij een kleine oplage van minimaal 40 stuks blijven ze toch betaalbaar’, zegt Jack Altena van Berra Kaartconcept.De restaurateur kan zo gemakkelijk vier keer per jaar de seizoenswijzigingen op z’n menukaart doorvoeren. Binnen twee weken staan de wijzigingen op de kaart, die dan in zijn geheel nieuw gedrukt wordt. Van opplakken of inschuifvelletjes is dan geen sprake meer. Nieuw is ook dat de digitaal geprinte menukaart te lamineren is, waardoor hij langer toonbaar blijft.

Een nieuw procédé is het printen op kunststof. ‘Dit is een revolutie voor menukaarten. Voorheen kon dit alleen op een dure zeefdrukmanier gerealiseerd worden, waarbij de kosten snel in de duizenden guldens liepen. Het is wel iets duurder dan op papier drukken, maar dankzij ons concept van de gesponsorde menukaarten blijft het toch goed betaalbaar’, licht Altena toe.Menukaarten op kunststof ofwel plastic zijn volgens hem ideaal voor strandpaviljoens en grote terrassen. ‘ Bovendien is 2002 een goed moment om bij ons aan te kloppen. Alle menukaarten moeten immers in euro’s geprijsd worden.’Voor informatie: Berra Kaartconcept, Enschede. Tel. (053) 461 88 79. www.berra.nl.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.