De Beren opent derde restaurant in thuisstad Rotterdam

De Beren opent derde restaurant in thuisstad Rotterdam

De allereerste vestiging van wat nu De Beren is opende in 1984 als eetcafé Bruintje Beer in Rotterdam. Lang opereerde de keten vooral in die regio maar inmiddels is De Beren landelijk bekend. En nu opent in winkelcentrum Alexandrium de derde locatie in de thuisstad, de 46e Beren in totaal.

Met de opening van het 46e De Beren-restaurant is Rotterdam, de stad waar de bakermat van de groep ligt, weer een vestiging rijker. Die derde van de stad huist in Rotterdam Alexandrium Shopping Center.

Het groeitempo van De Beren ligt hoog. De groep laat zich niet afschrikken door de wereldwijde pandemie en opende afgelopen maanden maar liefst zes nieuwe restaurants en bezorgvestigingen in Nederland. ‘En toch went het nooit, zegt Ad Schaap, eigenaar van de restaurant- en bezorgketen. ‘Uitbreiden, en zeker in eigen stad, is nog steeds heel speciaal.’

Derde in Rotterdam, vierde op komst

De Beren laat zich niet De nieuwe zaak in Alexandrium heeft twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping is ook ruimte gemaakt voor een speelhoek voor kinderen. Er is een grote centrale bar en een houtskoolgrill om de bekende De Beren gerechten op te bereiden. Het restaurant biedt ruimte aan 225 gasten.

Ook het vierde Rotterdamse De Beren restaurant is al op komst. Begin 2022 opent de keten een locatie in de Markthal.

Jaar niet betalen

Om de kennismaking met het publiek in het Alexandrium extra feestelijk te maken kunnen gasten die het restaurant bezoeken tussen 14 en 30 december een jaar lang gratis dineren winnen. Bij een bezoek aan het restaurant laten zij hun gegevens achter, vervolgens kiest De Beren Alexandrium een gelukkige winnaar die iedere maand gratis kan komen genieten van een driegangenmenu voor twee.

Nieuw jasje voor De Beren

Een week geleden presenteerde het De Beren concern haar ‘nieuwe jas’. Het bekende De Beren-geel verdwijnt uit de restaurants en het straatbeeld en wordt vervangen door petrol en messing tinten. ‘Ook daarin is het bedrijf meer volwassen geworden’, aldus marketingmanager Marjolein Mens. ‘Het beertje zoals we hem kennen heeft een wat meer eigentijdse uitstraling gekregen, maar blijft onze sfeer en warmte uitstralen’.

Over De Beren

De Beren ontstond in 1984 in Rotterdam. In 1999 kocht Ad Schaap zich in en begon de serieuze groei. In een interview met Misset Horeca in 2017 sprak hij de ambitie uit in 2019 op 50 restaurants te staan. Dat ambitieuze doel is net niet gehaald, maar met de derde locatie in Rotterdam staat de teller inmiddels op 46.

In 2016 werden achter de schermen de restaurants en de bezorgtak – tot dat moment twee bedrijven – samengevoegd. In de praktijk bleek het lastig om de twee verschillende takken onder één dak te opereren, dus nam Schaap in 2020 de bezorgtak in zijn geheel over van Martijn Jansen.

Deze Beren openden afgelopen maanden

1 juni - bezorgrestaurant Zwolle
7 juni - heropening restaurant Amersfoort
23 juni - bezorgrestaurant Hengelo
15 september - restaurant Hoorn
2 december - restaurant Drachten