Veganconcept Wild & The Moon uit Parijs opent in Amsterdam

Veganconcept Wild & The Moon uit Parijs opent in Amsterdam

Amsterdam is een 100 procent vegan en glutenvrij foodconcept rijker: het in Parijs populaire Wild & The Moon heeft in Amsterdam de deuren geopend van de eerste Nederlandse vestiging.

De menukaart van Wild & The Moon is 100% plant-based en 100% glutenvrij: van de sappen, super bowls, soepen en salades tot de desserts en snacks. ‘Een gezond alternatief voor al het lekkers dat al in de stad te vinden is’, aldus Nick Peperkamp, co-founder Wild & The Moon Nederland. ‘De producten die we verkopen zijn homemade en gemaakt van wilde, organic, lokale en pure ingrediënten. Zo vind je bij ons geen geraffineerde suikers, toevoegingen, chemische stoffen of GMO’s, geen gluten, geen melk. Alles zo puur mogelijk.’

Geen plastic

Plastic verpakkingen zijn een ‘no go’ bij Wild & The Moon. Afval wordt zoveel mogelijk gereduceerd, ook lokaal in Amsterdam. De maaltijden die aan het einde van de dag over zijn, worden niet weggegooid maar opgehaald door een extern bedrijf. Peperkamp: ‘Voor een speciale prijs kunnen mensen bij hen ‘surprise baskets’ kopen en zo ook na sluitingstijd van ons eten genieten.’

Wild Tribe pre-opening

Gasten die zich via de website al had aangemeld als ‘Wild Tribe Member’, mochten eind januari een sneak preview nemen tijdens de soft pre-opening. ‘We hadden niet verwacht dat dit meteen zo’n succes zou zijn. Aan het eind van de eerste dag was alles uitverkocht en de reacties waren overweldigend. Amsterdam zat duidelijk te wachten op een vernieuwend plant-based food concept’, zegt Peperkamp.

Catering vanaf de Zuidas

Naast de locatie in de Amsterdamse Pijp, gaat de vegan formule ook cateren vanuit de eigen WildLab-keuken op de Zuidas. Ook worden plannen gemaakt om in de toekomst meer Wild & The Moon-locaties in Nederland te openen.

Het restaurant aan de Van Woustraat is zeven dagen per week open: op weekdagen van 08.00 tot 20.00, op zaterdag van 09.00 tot 20.00 en zondag van 09.00 tot 19.00 uur.

Op dit moment vind je Wild & the Moon in Amsterdam, op tien plekken in Parijs en op vier locaties in Dubai en Abu Dhabi. Emma Sawko heeft tevens een eigen Wild & The Moon kookboek uitgebracht.

Van take-away tot lifestyle movement

Het verhaal van Wild & The Moon begint in 2016, wanneer Emma en Hervé Sawko hun eerste, kleine take-away openen op de Parijse Rue Charlot. Inmiddels telt Parijs 10 vestigingen en is Wild & The Moon uitgegroeid tot een lifestyle movement, opgezet en gesteund door een Wild Tribe van food lovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen. ‘Allemaal geloven we er heilig in dat we de wereld maaltijd voor maaltijd een beetje kunnen veranderen en mooier kunnen maken’, aldus Peperkamp.

Smakelijke herinneringen als rode draad

De recepten van Wild & The Moon zijn geïnspireerd op de seizoenen, op pure ingrediënten, de reizen die oprichters Emma en Hervé hebben gemaakt, en hun vele avonden tafelen met vrienden en familie. ‘Alle smaken komen voort uit onze herinneringen. En die combineren we met kennis uit de kruiden- en natuurgeneeskunde. Zo hebben we een nieuwe vorm van eten gecreëerd, bomvol energie’, vertelt Emma Sawko.