De Schone Zaak: wisseling van pachter van De Uitkijk

De Schone Zaak: wisseling van pachter van De Uitkijk
Koen van den Hurk, Julius van Zelderen en William Berkhoff

Ondernemer Eugène van Angelbeek en De Schone Zaak hebben hun samenwerking in Bloemendaal beëindigd. De exploitatie is nog voor de heropening van de voormalige 'Uitkijk' overgedragen aan drie nieuwe ondernemers. Zij pachten de locatie nu van De Schone Zaak.

De drie nieuwe ondernemers zijn chef Koen van den Hurk (30), Julius van Zelderen (25) en William Berkhoff (31). Alle drie hebben ze bij Hotel de l’Europe in Amsterdam gewerkt. Van den Hurk en Van Zelderen waren al werkzaam in Bloemendaal.

Nieuwe naam: Bij de C

De drie kersverse ondernemers zijn nu bezig met het papierwerk en hopen in juni de eerste gasten te kunnen ontvangen. Sinds het faillissement eind 2020 van Duinpaviljoen de Uitkijk zijn de deuren van de locatie gesloten.

Het concept dat Van Angelbeek er wilde starten – 720 degrees – laten de nieuwe ondernemers los. Ook het open vuur gaat weer uit de keuken. De nieuwe eigenaren gaan opereren onder de naam Bij de C. ‘Ons kwaliteitsstreven blijft wel hetzelfde,’ zegt Van den Hurk daarover. Op het menu kunnen gasten gerechten verwachten als steak tartaar, mosselen, gebakken eendenlever of octopus met navet.

In goed overleg uit elkaar

Van Angelbeek en Maikel Lindewegen (namens De Schone Zaak) laten weten dat de samenwerking in goed overleg is beëindigd en doen er verder het zwijgen toe. Beiden zijn er van overtuigd dat Koen, Julius en William er een fantastische toko van gaan maken.

Van Angelbeek heeft nog twee andere zaken waarvan hij mede-eigenaar is, De Veranda en De Jonge Dikkert. ‘Daar ga ik me nu weer volledig op focussen.’