Airbnb stopt met verhuur van accommodaties in China

Airbnb stopt met verhuur van accommodaties in China

Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van vakantieverblijven in China en gaat zich in het land voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren.

Het volledige Chinese aanbod op Airbnb – zowel vakantieverblijven als ervaringen – komt deze zomer al te vervallen, zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.  

Airbnb is sinds 2016 actief met het aanbieden van accommodaties in China, maar door de coronapandemie heeft het bedrijf het daar lastig. Daarnaast heeft de onderneming in China te kampen met toenemende concurrentie. 

1 procent van de omzet

Ondanks inspanningen het merk binnen China bekend te maken én het feit dat medeoprichter van het platform Nathan Blecharczyk persoonlijk de Chinese activiteiten leidde, is het verhuur in China slechts goed voor zo'n 1 procent van de omzet van Airbnb. 

Het bedrijf uit San Francisco behoudt wel een kantoor in Beijing met honderden werknemers om Chinese reizigers te helpen die elders in de wereld een woning willen huren, aldus CNBC

Airbnb heeft het wereldwijd zwaar als gevolg van de coronapandemie de sterke terugloop in reizen. In 2020 moest het bedrijf al zo'n kwart van de medewerkers laten gaan, om later dat jaar naar de beurs te gaan en daarmee een kapitaalinjectie van 2,6 miljard dollar te genereren. In 2020 is de waarde van het bedrijf al zo'n 30 procent gedaald.