Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt

Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de drie finalisten per categorie, restaurants, hotels en strandpaviljoens, bekendgemaakt.

De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2022:

Restaurants
• Restaurant Rotonde (Rotterdam / NL)
• Biologisch Restaurant Logica (Leiden / NL)
• Noorderlicht (Amsterdam / NL)

Hotels
• Stayokay (Texel / NL)
• Ecohotel Fevery (Brugge / BE)
• The Albus Hotel (Amsterdam / NL)

Strandpaviljoens
• Pier 7 (Vlissingen / NL)
• Paal 69 (Zandvoort / NL)
• Restaurant Aan Zee (Oostvoorne / NL)

Uitreiking Gaia Green Awards 2022

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op dinsdag 20 september 2022 vanaf 16.00 uur worden in Rotterdam Ahoy de winnaars bekendgemaakt door de vakjury.

De finalisten worden komende zomer bezocht door een mystery visitor. Deze bezoekers gaan bekijken hoe de horecalocatie in de praktijk scoort op het thema duurzaamheid.

Ook gaan de finalisten in hun netwerk via social media op zoek naar zoveel mogelijk publiekstemmen. Deze worden meegenomen in het eindoordeel van de jury. Stemmen is mogelijk via de website van de Gaia Green Awards.

Op basis van de ingevulde vragenlijst, de mystery visits en de publiekstemmen worden op dinsdag 20 september, de tweede beursdag van Gastvrij Rotterdam, de winnaars bekendgemaakt door de vakjury.

Frisse Vis Award

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De award bestaat uit de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens en heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.

Aan de zes bestaande awards wordt in 2022 een nieuwe award toegevoegd: de Frisse Vis Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die op haar menukaart volgens de vakjury het beste invulling heeft gegeven aan het serveren van duurzaam gevangen vis en op dit thema een ambassadeur is voor de rest van de branche. Om deze nieuwe award verder vorm te geven, sluit de Marine Steward Council (MSC) zich aan bij de tien partners van de Gaia Green Awards.