Van der Valk Luxemburg-Arlon breidt uit met eerste Citywave-surfzwembad in de Benelux

Van der Valk Luxemburg-Arlon breidt uit met eerste Citywave-surfzwembad in de Benelux

In de komende 3 jaar komen er onder andere 56 kamers, een wellness van 2000 m2 en een Citywave-surfzwembad bij, in het Van der Valk Luxemburg-Arlon.

Van der Valk Hotel Luxemburg-Arlon, gelegen in de Belgische Ardennen vlak bij de grens met Luxemburg, is nu 5 jaar open en gaat flink uitbreiden.

In de komende 3 jaar komen er onder andere 56 kamers, een wellness van 2000 m2 en een Citywave-surfzwembad bij. Daarnaast maakt het hotel een duurzame stap met de productie van biogas waarmee het gehele complex voorzien wordt van elektriciteit en warmte.

Najaar 2022 start verbouwing Van der Valk Luxemburg-Arlon

Het Van der Valk hotel beschikt op dit moment over 125 kamers en ziet dat er behoefte is aan meer kamers, vooral aan familiekamers. Komend najaar wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. De gehele bouw neemt zo'n 3 jaar in beslag.

In samenwerking met familie Pastoret ontwikkelt het hotel een biogasinstallatie. In deze installatie wordt afval van lokale boerderijen omgezet in gas. De gasproductie zal voldoende zijn om het gehele complex te voorzien van elektriciteit en warmte. Daarnaast wordt nog eens 50 procent van de totale energieproductie geleverd op het net.

Vervolgens wordt gestart met de bouw van 56 nieuwe hotelkamers. Deze kamers krijgen allemaal connecting doors om met name in de zomerperiode beter te kunnen voorzien in de vraag van jonge gezinnen.

Wellness en Citywave surf

Het derde project is de ontwikkeling van een wellness met een oppervlakte van 2000 m2, inclusief buitenruimte. De wellness wordt voorzien van een binnen- en buitenzwembad, jacuzzi, zes sauna’s, een hamam, meerdere massageruimtes en vier privé wellnessruimtes met verschillende thema’s.

In de laatste fase wordt een surfbad van het merk Citywave aangelegd, 'uniek in de Benelux', aldus Van der Valk. Het concept is gebaseerd op de statische golf in een rivier in München. In een bad van 8 bij 17 meter kunnen gasten echt surfen op een surfboard met vin, in een kunstmatig gecreëerde golf van water zoals in de zee.

De verwachting is dat het Citywave-surfzwembad 30.000 bezoekers per jaar zal aantrekken. Naast deze vier projecten wordt verder een fitnessruimte van 400 m2 aangelegd, waarbij zowel binnen- als buitenfaciliteiten worden aangeboden die door individuele sporters en groepen gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld yoga.