Odyssey Hotel Group bouwt aan nieuw Marriott-hotel

Odyssey Hotel Group bouwt aan nieuw Marriott-hotel

De plannen voor een hotel in het Opus-gebouw in Nijmegen krijgen na tien jaar plannen maken eindelijk vorm. Odyssey Hotel Group start na de zomer met verbouwen en opent begin 2024 hotel Rebyl onder de vlag van Marriott.

Hotel Rebyl krijgt 97 kamers, vergaderruimtes, een gym en restaurant Lyber. De exploitatie komt in handen van Odyssey Hotel Group, de eigenaar van het vastgoed is Lingotto. 

Al in 2012 verkocht de gemeente het monumentale Opus-gebouw aan het Vierdaagsplein in Nijmegen, een voormalige meisjesschool uit 1922, aan een projectontwikkelaar met als doel er een hotel van te maken. In 2019 kocht Lingotto het complex en is daarmee de vierde eigenaar in tien jaar. 

Eerdere ontwikkelaars wilden een luxe hotel met zwembad en sauna. Dat kwam niet van de grond, onder meer door economische tegenwind en bezwaren van omwonenden. Nu is alles rond en wil de eigenaar na de zomer starten met renovatie en verbouwing.

Twee nieuwe vleugels

Het bestaande gebouw gaat onder meer plaats bieden aan lobby en restaurant, erachter worden twee nieuwe vleugels gebouwd voor kamers en vergaderruimtes. Ook worden twee serres en een terras toegevoegd. 30 van de kamers worden uitgerust met een kleine keuken voor extended stay. 

De klaslokalen van het schoolgebouw worden grotendeels hergebruikt, de kamers zijn zo emissieloos en toxic-vrij ontworpen. Voor de uitbreiding aan achterzijde zijn bio-based materialen toegepast. Zo zijn de hotelkamers op het binnenterrein ontworpen met houten panelen. Deze CO2-neutrale aanpak brengt dat het gebouw emissieloos kan worden gerealiseerd. 

De gangen zullen nadrukkelijk de sfeer van een school ademen om de historie van het gebouw te benadrukken. Het gebouw werd in 1922 gebouwd als meisjesschool, daarna huisde in het complex jarenlang de Modevakschool. Vervolgens zaten er welzijnsinstellingen, de afgelopen jaren werd een deel van het pand verhuurd als bedrijfstruimtes en ateliers. 

Lingotto en Odyssey

Lingotto heeft veel ervaring met hotels en het herbestemmen van oude panden. Zo was de ontwikkelaar uit Amsterdam onder meer betrokken bij de verbouwing van de A'dam Toren met onder meer hotel Sir Adam. Ook ontwikkelt Paul Hermanides met Lingotto een nieuw hotel in Haarlem en werk Postillion samen met Lingotto voor een hotel in Eindhoven

Odyssey Hotel Group heeft inmiddels een aantal hotels, grotendeels onder merken van Marriott. In Rotterdam opende in 2019 The Slaak A Tribute Portfolio Hotel, in 2021 volgde The Den A Tribute Portfolio Hotel in Den Bosch. Beide hotels staan onder leiding van Melle van Uden. Verder heeft Odyssey onder meer ook Hotel Nassau Autograph Collection in Breda.

Ook horen in Nederland nog twee hotels onder IHG-merk Holiday Inn Express, in Amsterdam en Almere, bij de groep.