Thomas Voets van Benz naar Van der Valk

Thomas Voets van Benz naar Van der Valk
Thomas Voets

Thomas Voets maakt de transfer van restaurant Benz in Eindhoven naar een nog te openen Van der Valk restaurant. Door het vertrek van Voets en zijn echtgenote, maître Michelle Voets, besloot fine dining Benz de deuren te sluiten.

Thomas Voets noemt de beslissing om te vertrekken bij Benz, geen makkelijke. 'De belangrijkste reden voor ons vertrek is dat we een tweede kindje krijgen en we te weinig flexibel waren. We zijn qua oppas afhankelijk van familie en werken met name in de avonduren. Deze overstap biedt voor ons jonge gezin meer flexibiliteit.'

Voets vertelt dat het heel snel is gegaan met Van der Valk. 'Ik had een aantal voorwaarden en ze zijn daarmee akkoord gegaan.' Michelle Voets verwacht in februari haar tweede kindje en is om die reden nog geen nieuwe uitdaging aangegaan.

Sluiting Benz om personeelstekort

Dat Benz nu de deuren heeft gesloten, vanwege personeelstekort noemt Thomas Voets heel vervelend. 'Ook omdat ik besef dat het vertrek van een chef - met het enorme personeelstekort -heel veel invloed heeft op een restaurant. Maar we zijn honderd procent voor die zaak gegaan. We hadden goede recensies, de plek is geweldig en ik ben er zelfs voor naar Eindhoven verhuisd. Heb het daar heel fijn gehad, dus het deed zeker pijn om daar weg te gaan, maar ik heb ook een jong gezin. '

Benz wordt als ruimte voorlopig op een andere manier ingezet, namelijk als pop-up Playground. Benz is vanaf nu net zoals de andere meeting rooms te reserveren, maar dan met volledig geoutilleerde keuken. Optioneel met een chef uit het netwerk van Kazerne.

Thomas Voets over Van der Valk

Thomas Voets maakt de overstap naar het nog te openen Van der Valk Eindhoven-Best. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de complete banqueting.

Van 30 couverts fine dining in Benz naar 350 zitplaatsen in het Van der Valk à la carte restaurant, plus een brasserie, live cooking restaurant en rooftopbar op de twaalfde verdieping. Het is een niet alledaagse overstap, zo houden we hem voor. 'Het betreft een Van der Valk exclusief', legt Voets uit.

Franse keuken

'Aanvankelijk gaan we de focus leggen op het à la carte restaurant. Ik wil daar een hele goede kwaliteit Franse keuken gaan neerzetten. Eigenlijk wat ik in de Auberge Jean et Marie in Amsterdam heb gedaan, maar dan op grote schaal', zegt hij met een glimlach. 'Twee koks uit Auberge heb ik al mogen toevoegen aan mijn team.'

Samenstelling team

'Ik mag er zelf mijn team samenstellen. Vind dat prachtig om te doen. Zijn allemaal jongens die ervaring hebben in het hogere segment.'

Wanneer het à la carte restaurant goed staat, dan gaat Thomas Voets zijn focus leggen op de skybar waar hij zijn eigen concept mag gaan uitrollen.

De verwachting is dat Van der Valk Eindhoven-Best in maart open gaat.