Verhuizing restaurant Fred**: dit wordt de nieuwe locatie

Verhuizing restaurant Fred**: dit wordt de nieuwe locatie

Restaurant Fred gaat verhuizen. In het pand waar het Rotterdamse tweesterrenrestaurant komt, wordt nu nog druk geklust.

Restaurant Fred verhuist naar de locatie boven de ondergrondse parkeergarage De Boompjes aan de Tarwenakker in Rotterdam.

Verhuizing restaurant Fred

Een blik naar binnen werpen op de nieuwe locatie van restaurant Fred, is niet mogelijk. Het restaurant is afgeplakt met wit gekleurd plakfolie waarop in zwarte letters staat 'Fred, coming soon'.

Het pand ligt aan de Nieuwe Maas, op tien minuten loopafstand van de Erasmusbrug.

Eigenaar en chef Fred Mustert maakte eerder tijdens de Michelinpresentatie de verhuisplannen bekend tegenover Misset Horeca.

Verbouwing nieuwe locatie

Het pand waarin restaurant Fred komt moet nog worden omgebouwd tot restaurant. ‘Dus alles wordt nieuw; keuken, interieur…werkelijk alles’, zei Mustert daar toen over. ‘We hebben grootse plannen.’

Opening op nieuwe locatie

Het restaurant gaat niet minder couverts draaien. Tijdens de Michelinpresentatie in mei, vertelde de chef al een jaar bezig te zijn met de verhuizing. De verwachting toen was dat het restaurant eind dit jaar de deuren gaat openen op de nieuwe locatie.

Eerdere restyling

In 2018 vierde restaurant Fred haar tienjarige jubileum. In dat jaar onderging het restaurant een complete restyling: van plafond tot raambekleding, inclusief een led-licht handtekening op het plafond en wijn ‘verstopt’ achter houten lamellen.

Fred Mustert
Fred Mustert

Jeroen Smeele van interieurontwerpbureau Smeele won met het interieur van restaurant Fred een internationale award in de designcompetitie van de German Design Council.

Het restaurant op de nieuwe locatie moet qua interieur weer net zo indrukwekkend gaan worden. Meer details over de verhuizing volgen nog.