Café in the City mag na verplichte sluiting voortijdig weer open

Café in the City mag na verplichte sluiting voortijdig weer open

Café in the City in Amsterdam mag de deuren na de verplichte sluiting in augustus op last van de loco burgemeester, de deuren weer openen. Vanaf woensdag 28 september kunnen gasten er weer terecht.

Café in the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen in het centrum van Amsterdam werd in augustus op last van de locoburgemeester voor 6 maanden gesloten. Café in the City reageerde 'vol ongeloof' op dit besluit.

Explosie Café in the City

De aanleiding was een explosie die in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus de voordeur en het portiek van de horecagelegenheid verwoestte. Hierbij raakte niemand gewond.

Café in the City meldt nu op social media dat na uitgebreid onderzoek de politie geen aanwijzingen heeft gevonden dat de horecazaak iets te verwijten valt ten aanzien van het incident dat plaatsvond in de ochtend van 8 augustus.

Om die reden mag Café in the City de deuren weer heropenen. 'We willen de politie en de gemeente Amsterdam bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons gesteld hebben. Met dit besluit laten zij zien naast de horecaondernemer te staan in de strijd tegen criminaliteit en het toenemende geweld in Amsterdam.'

Explosie The Harbour Club Amsterdam Oost

The Harbour Club Amsterdam Oost moest in diezelfde week ook de deuren sluiten op last van de gemeente. Net als Café in the City voor de duur van een half jaar.

Het incident bij The Harbour Club Amsterdam Oost betrof een explosie die woensdag 10 augustus plaatsvond, om 02.45 uur ’s nachts. Buiten, voor de entree en er waren geen mensen in het horecabedrijf aanwezig. De voordeur en enkele ramen raakten beschadigd. Getuigen zagen twee personen op een scooter wegvluchten.

Naar de rechter

The Harbour Club stapte naar de rechter om heropening af te dwingen, maar dat werd afgewezen door de kortgedingrechter. Of The Harbour Club nu ook voortijdig de deuren mag openen is bij de redactie van Misset Horeca nog niet bekend. De woordvoerder is vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Verdachten

Een 15-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere explosies in Amsterdam, zit nog in voorarrest. Ook een 17-jarige jongen werd in de zaak opgepakt.