Nieuwe uitdaging voor Kim Veldman van voormalig De Leest***

Nieuwe uitdaging voor Kim Veldman van voormalig De Leest***
Kim Veldman (c) Lodewijk Klosse

Kim Veldman, voormalig eigenaar van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen, heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

Kim Veldman is recent begonnen als sommelier bij De Echoput in Hoog Soeren.

'Met haar driesterrenervaring is Kim niet alleen een mooie extra versterking voor de wijn-spijsbeleving, maar ook een fantastische coach voor de jonge gastheren en gastvrouwen die werken op deze geweldige locatie met rijke historie', zo meldt het restaurant op social media.

Ondersteuning van echte vakmensen

Veldman maakt op de piekmomenten in het weekend het verschil in het restaurant. 'Ze brengt veel ervaring en kennis op de vloer'. Met haar driesterrenervaring kijkt zij toch met een andere bril naar zaken', zo laat commercieel directeur Lodewijk Klosse weten. 'Nieuwe medewerkers in ons restaurant krijgen een persoonlijk coachingtraject, met ondersteuning van onze vakmensen waaronder Kim, restaurantmanager Bert Wolthuis en natuurlijk Peter Klosse.' Medewerkers krijgen ook de mogelijkheid om de opleiding te volgen tot sommelier in de Academie voor Gastronomie, het opleidingsinstituut van Peter Klosse.

Over De Echoput

De Echoput is gelegen in Kroondomein Het Loo, de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe. 65 jaar geleden kwam de familie Klosse naar de Echoput. Dit was het begin van een rijke geschiedenis. De Echoput groeide van een theehuis tot een vijfsterren hotel-restaurant met vergaderruimtes, wildbar en kookschool. Met als specialiteit altijd nog wild en wijn-spijscombinaties. Sinds een jaar staat Kevin Schlaman er als chef-kok in de keuken. De Echoput verloor in 2015 zijn Michelinster.

Over Kim Veldman

Kim Veldman werd meermalen door collega’s gekozen tot meest veelbelovende gastpersoon van Nederland. Restaurant De Leest in Vaassen behoorde jarenlang tot de top van de gastronomie. Eind 2019 sloot het driesterrenrestaurant na 17 jaar de deuren.

Het sluiten van het driesterrenrestaurant, betekende zeker niet stilzitten. Kim Veldman deed de afgelopen consultancy werk vanuit haar jarenlange ervaring in De Leest.

Jacob Jan Boerma zei destijds over de sluiting van het driesterrenrestaurant: ‘Restaurant De Leest is 17,5 jaar lang ons kind geweest, het waren mega-intensieve jaren die uiteindelijk eind 2013 leidden tot een derde Michelinster. Het was knallen tot op het bot, maar het was het meer dan waard. Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterren koken. Die droom is meer dan uitgekomen.'