Beste kok van de wereld

De Amerikaanse topchef Thomas Keller van The French Laundry is in Parijs benoemd tot World Master of Culinary Arts, zeg maar de beste kok van de wereld. Hij liet gerenommeerder namen als Raymond Blanc van Le Manoir aux Quat-Saisons en Fulvio Pierangelini van Gambero Rosso achter zich.

De deelnemende chefs waren gekozen uit totaal zeventig genomineerden. Keller zei in zijn dankwoord de uitverkiezing voor de rest van zijn leven te koesteren. Niet alleen het eten werd in de beoordeling betrokken, ook innovaite, presentatie, werkplezier en seizoensgebodenheid waren punten van aandacht, naast service, atmosfeer en ambiance, plus ook de wijnkaart. Kellers gerechten kenmerken zich door smaakintensiteit, finesse en eenvoud, zei de jury.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.