Restaurant en hotel Simple in Utrecht staat te koop

Restaurant en hotel Simple in Utrecht staat te koop

Restaurant, hotel en bar Simple in Utrecht staat te koop. Het bedrijf zit precies vijf jaar op de huidige locatie.

Voor een overnamesom van €675.000 en een jaarlijkse huur van een kleine €250.000 krijgt de nieuwe eigenaar een boutique hotel met 10 kamers, een fine dining restaurant en een (cocktail) bar. Simple betrok de locatie vijf jaar geleden. Daarvoor bestond het al als restaurant, met de verhuizing in 2018 naar wat toen Hotel Dom was, werd ook het hotel toegevoegd.

In 2020 overleed Jan van de Grift, initiatiefnemer en mede-eigenaar van Simple. De ondernemer is op allerlei manieren vervlochten met dit bedrijf. Zo was hij ook ooit mede-oprichter van Hotel Dom en samen met chef-kok Léon Maizarac van restaurant Podium, op twee verschillende locaties. In 2013 trok Podium in bij Hotel Dom en startte op de plek van Podium restaurant Simple, toen met Jeroen de Zeeuw als chef.

In 2018 stopte Maizarac met Podium en nam Simple, inmiddels met een andere chef, wederom de plek van Podium in. Nu, na twee keer vijf jaar, staat het volledige bedrijf te koop. Daarmee is het onzeker of de naam en het concept van Simple behouden blijven.

De overnamesom voor inventaris en goodwill is €675.000, zo is te zien op Funda. Daarbovenop komt een jaarlijkse huur van €243.000. Simple huist in een monumentaal pand uit 1850 in de Utrechtse binnenstad, op enkele tientallen meters van de Dom. Het bedrijfspand beschikt over bijna 1000 vierkante meter vloer, verdeeld over hotel, restaurant en bar.