Horeca Vakbeurs Hardenberg biedt met Chef's Place culinair aanbod

Horeca Vakbeurs Hardenberg biedt met Chef's Place culinair aanbod

De eerste editie van Horeca Vakbeurs vindt plaats op 29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Chef's Place is het culinaire hart van de beursvloer.

Horeca Vakbeurs Hardenberg is een nieuwe vakbeurs voor de horeca. Met Chef's Place laat de vakbeurs zien voor kwaliteit te gaan, met extra aandacht voor het hoge segment. Verschillende (sterren)chefs dragen bij aan het nieuwe horecaplatform in het oosten.

Chef's Place

Eén van de beurshallen zal omgebouwd worden voor een culinair spektakel: Chef’s Place. Het doel is dat chefs, sommeliers en ieder ander werkzaam in het hoge segment, hier kunnen vinden wat ze zoeken. In dit onderdeel van de beurs vindt de bezoeker enkel stands die aansluiten bij (de uitstraling van) het hoge segment. Zo is bijvoorbeeld Koppert Cress één van de eerste exposanten in het segment. Daarnaast wordt er met de genoemde chefs een interessant programma samengesteld.

Uitgangspunt hierbij is inspiratie en toegankelijkheid: de bezoeker kan meekijken met ‘de kneepjes van het vak’. Samen met de chefs zet Horeca Vakbeurs het hoge niveau van de horeca in het oosten in de schijnwerpers.

Mooie namen

Mooie namen uit de topgastronomie maken onderdeel uit van het programma van Chef's Place. De volgende namen hebben hun medewerking toegezegd: Martijn Kuik en Yannick Roodhof (Sukerieje in Zwolle), Emiel Kwekkeboom (Restaurant Joann in Enschede), Niels van Dooijeweert (Het Broederenklooster in Zutphen), Niek van Leeuwen (L’église in Zwolle), Lars Aukema (voorheen Brass Boer Thuis* en nu bezig met een eigen concept in Zwolle) en Steven Klein Nijenhuis (Onder De Linden in Aduard).

Een creatie van één van de chefs, Emiel Kwekkeboom.
Een creatie van één van de chefs, Emiel Kwekkeboom.

Daarnaast zijn er lokale namen aangesloten: Chiel de Groot van fine dining restaurant Amused in Hardenberg en Jelle Jansen van Restaurant De Woage in Gramsbergen, die afgelopen jaar een Michelinster mocht ontvangen. Ook lopen er gesprekken met verschillende andere chefs om het culinaire spektakel verder uit te breiden.

Er wordt nog gewerkt aan het programma. Meer informatie over Horeca Vakbeurs Hardenberg is te vinden via de website van de vakbeurs.