Doetinchem ziet ruimte voor horeca in molen bij Oude IJssel

Doetinchem ziet ruimte voor horeca in molen bij Oude IJssel
Bron: Achterhoek.nl

Ondernemers die een horecazaak in een molen willen starten, kunnen zich melden in Doetinchem. De gemeente geeft toestemming om op de begane grond van de Walmolen bij de Oude IJssel een 'blikvanger' te openen.

Rijksmonument

De locatie kan gerust uniek genoemd worden. Het 19de-eeuwse rijksmonument is een korenmolen uit 1851 en is volgens Doetinchem een belangrijk deel van de binnenstad. ‘Zeker als Oude IJssel meer betrokken wordt bij het centrum, kan de molen een blikvanger zijn’, schrijft het lokale nieuwsmedium Regio8.

Tot 2005 zat er een VVV in de molen. Daarna hebben er verschillende ondernemers gezeten. Sinds begin dit jaar staat het leeg. Voor de gemeente reden om het nu vrij te geven voor horeca.

Er wordt nog een openbare aanbesteding uitgeschreven waarbij kandidaten zich kunnen melden. Degene die uiteindelijk de horecaonderneming toegewezen krijgt, kan er in de zomermaanden ook een terras plaatsen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.