De chefkok van het restaurant onder de glazen koepel van de Bondsdag zegt dat hij op deze manier de kleine Duitse voedselproducenten wil steunen. Ook lijkt het hem onlogisch om aan buitenlandse bezoekers eten te serveren dat in hun thuislanden waarschijnlijk toch lekkerder smaakt. Volgens de chef is de Duitse keuken rijk genoeg om een gevarieerd aanbod mogelijk te maken. Er zijn voldoende 'lichte' alternatieven voor de traditionele zware kost, aldus de kok.
Ook de wijnkaart zal na het paasreces uit uitsluitend Duitse wijnen bestaan. Maar champagne, cognac, whiskey, Coca-Cola, thee en koffie mogen nog wel uit exotischer oorden worden aangevoerd. Het restaurant wil niet gaan overdrijven. Italiaanse olijfolie blijft ook gewoon in gebruik.
De chefkok van het restaurant onder de glazen koepel van de Bondsdag zegt dat hij op deze manier de kleine Duitse voedselproducenten wil steunen. Ook lijkt het hem onlogisch om aan buitenlandse bezoekers eten te serveren dat in hun thuislanden waarschijnlijk toch lekkerder smaakt. Volgens de chef is de Duitse keuken rijk genoeg om een gevarieerd aanbod mogelijk te maken. Er zijn voldoende 'lichte' alternatieven voor de traditionele zware kost, aldus de kok.
Ook de wijnkaart zal na het paasreces uit uitsluitend Duitse wijnen bestaan. Maar champagne, cognac, whiskey, Coca-Cola, thee en koffie mogen nog wel uit exotischer oorden worden aangevoerd. Het restaurant wil niet gaan overdrijven. Italiaanse olijfolie blijft ook gewoon in gebruik.