Tweede SIR Hotel in voormalige Shelltoren

Tweede SIR Hotel in voormalige Shelltoren

Met SIR Adam opent SIR Hotels in 2016 een tweede Amsterdamse hotel. SIR Adam komt in de A'dam Toren, het voormalige Shellgebouw aan het IJ in Amsterdam. ...

Het hotel krijgt 110 kamers, creatieve ruimtes met uitzicht over Amsterdam, restaurant, terras en bar.

'Ik ben erg trots dat ik een tweede SIR Hotel in Amsterdam mag verwelkomen. Met Sir Adam gaan we opnieuw een onderscheidend boutique hotel openen. Het wordt wederom een huis van een gepassioneerde persoonlijkheid, die gasten zal verrassen', aldus Bram van der Hoek, mede-bedenker en conceptontwikkelaar van SIR Hotels.

Fictief karakter

Net als bij de andere SIR Hotels, wordt een fictief karakter bedacht voor het hotel. Het concept van SIR Hotels is zo opgezet, dat gasten het gevoel moten krijgen in het grootstedelijke appartement van dit karakter logeren. En dat ze de 'sir' in kwestie persoonlijk kennen.

SIR Adam wordt een impresario/producer, wat in lijn is met de bestemming van de rest van de A'dam toren: een club en het Europese hoofdkantoor van ID&T. Zoals SIR Hotels het zegt: 'Begin 2016 zal deze moderne dandy zijn nomadische bestaan als artiest achter zich laten en zich gaan vestigen in de A'dam Toren. Tot die tijd reist Sir Adam de wereld over. Hij gaat op zoek naar nieuwe ideeën voor de inrichting van zijn mansion en zal inspiratie opdoen voor nieuwe klankkleuren en muzikale samenwerkingen.'

Storytelling wordt bij SIR Hotels tot in detail doorgevoerd. Bij Sir Albert is eerder aangetoond dat het werkt. Sir Albert is in 2013 en in 2014 uitgeroepen als 'Netherlands' Leading Boutique Hotel' door World Travel Awards.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.