nieuws

Disco wil aparte ruimte voor jonge tieners

Café

Discotheek Jennifeu & Malibu (J&M) in Drachten wil feesten organiseren met een aparte ruimte voor jeugd onder de zestien. Hier wordt geen alcohol geschonken.

Disco wil aparte ruimte voor jonge tieners

Het plan van eigenaar Reinier Boxem is een reactie op het voornemen van de gemeente om de Holiday Party’s in de discotheek te verbieden. Dit zijn populaire feesten rond de schoolvakanties voor scholieren van dertien tot achttien jaar, meldt de Leeuwarder Courant.

Burgemeester Bert Middel wil uitsluiten dat zestienminners er met alcohol in aanraking komen. Ondanks strikte controles van id-papieren blijft de kans hierop bestaan.

Bovendien was de oorspronkelijke naam ‘scholenfeest’ misleidend. Veel ouders dachten dat de school van hun kinderen de disco-avond organiseerde. Daarop veranderden de gebroeders Boxem de naam van hun tienerfeesten in J&M in Holiday Party’s.

Reageer op dit artikel