nieuws

Eerste WK-Pubquiz

Café

De pupquiz worst steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Zondag 11 maart vindt dan ook het eerste Wereldkampioenschap in deze tak van denksport plaatsvindt.

Eerste WK-Pubquiz

In de Heineken Music Hall te Amsterdam strijdt een internationaal gezelschap van 300 teams om deze nieuwe wereldtitel. Het deelnemersveld van dit WK telt 15 nationaliteiten. De organisatie van dit evenement is in handen van PubTrivia en Murphy’s Nederland.

Een pubquiz is een algemene kennisquiz van het hoogste niveau voor teams van maximaal vijf personen. Dat betekent dat er tijdens het WK 1500 mannen en vrouwen tegelijkertijd aan het quizzen zijn, waarbij natuurlijk hapjes en drankjes niet ontbreken.

In eigen land heeft de Murphy’s Quiz Night het afgelopen jaar meer dan 220.000 spelers getrokken. Van Groningen tot Maastricht wordt wekelijks gespeeld door teams in hun favoriete café.

Tip:

Meer informatie over WK-Pubquiz

Reageer op dit artikel