nieuws

Heineken’s eigen koffiemerk: Bazar

Café

De koffiebranche in Nederland krijgt er een serieuze concurrent bij. Bierbrouwer Heineken komt met een eigen koffiemerk, Bazar. Misset Horeca kreeg als eerste alle informatie over deze opvallende stap van Nederlands grootste bierbrouwer.

Heineken’s eigen koffiemerk: Bazar

Bazar heet de nieuwste koffie- en theelijn op de Nederlandse markt. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat bierbrouwer Heineken de initiatiefnemer is en zo Nederlandse koffie- en theebranche opzadelt met een flinke concurrent.

Deze week wordt Bazar aan de Nederlandse horeca gepresenteerd en in de komende periode zullen alle horecarelaties van ’s lands grootste bierbrouwer persoonlijk worden geïnformeerd over het nieuwe merk.

Volgens Ariane van der Linden, general manager Bazar Coffee & Tea Company, is door de bierbrouwer twee jaar gewerkt aan de totstandkoming van het merk.

Exclusief

‘Met Bazar spelen we in op de behoefte van de consument en de horeca. Wij zijn primair een bierbrouwer. Maar willen daarnaast ook een totaalleverancier voor de horeca zijn. Daarom hadden we al frisdrank (Vrumona), gedistilleerd en wijn. Daar voegen we nu exclusief voor de horeca ons kwaliteitsmerk Bazar aan toe’, schetst ze de aanleiding van het initiatief waarvoor binnen Heineken een aparte handelsorganisatie werd opgericht.

Bazar staat volgens haar voor topkwaliteit in koffie en thee terwijl het zich toch profileert als een mainstream merk. ‘ICS in Dordrecht brandt de bonen voor ons, maar het zijn onze eigen melanges welke zorgvuldig geselecteerd zijn van de beste oogsten uit de hele wereld’, zegt Van der Linden.

Arabica

De koffielijn bestaat uit drie brandingen: Mild, Medium en Dark Roasted. Stuk voor stuk gemaakt uit 100 procent Arabica. De prijstelling van de bonen ligt op 14 euro per kilo, waarmee het merk zich in het middelste prijssegment profileert. Verder zijn er elf verschillende theesoorten.

Lees de Misset Horeca van vrijdag 16 januari voor het complete verhaal over het nieuwe koffie-initiatief van Heineken.