nieuws

Kroegbaas pleegt zelfmoord om rookverbod

Café

De kroegbaas Uli Stegmaier (60) uit het Duitse Balingen zag de omzet van zijn café Bären met 20 procent teruglopen, sinds 1 augustus 2007 in zijn deelstaat het rookverbod in de horeca van kracht werd. Hij raakte hierdoor zo depressief, dat hij geen andere uitweg meer zag dan zich van het leven te beroven.

Kroegbaas pleegt zelfmoord om rookverbod

Stegmaier was al dertig jaar kroegbaas, en verzette zich hevig tegen de komst van het rookverbod, meldt de Duitse krant Bild.

Maandenlang streed hij ertegen, ondermeer via lezersbrieven in lokale kranten. De laatste dagen leek zijn verzet gebroken en maakte Stegmaier een verslagen indruk.

De echtgenoot en vader van vijf kinderen heeft zichzelf op zolder opgehangen, waar hij werd gevonden door zijn vrouw toen hij niet aan de eettafel verscheen. Hij liet een afscheidsbrief achter vol verbittering over de politici die tot het rookverbod hebben besloten.

Meer berichten omtrent het rookverbod:

Reageer op dit artikel