nieuws

Pinkpopbaas schonk illegaal alcohol

Café

Jan Smeets moet vrijdag voor de rechter verschijnen wegens overtreding van de drank- en horecawet. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht illegaal alcohol geschonken tijdens Pinkpop Classic.

Pinkpopbaas schonk illegaal alcohol

Smeets’ bedrijf Megaland Exploitatie bv zou onder meer tijdens Pinkpop Classic in 2007 in Landgraaf alcohol hebben laten schenken zonder geldige drank- en horecavergunning.

Afgelopen donderdag kreeg Smeets ook een proces verbaal aan zijn broek wegens het illegaal schenken van alcohol tijdens Pinkpop 2008.

Jan Smeets geeft een ambtenaar van de gemeente Landgraaf de schuld. Die vindt dat Pinkpop een nieuwe vergunning had moeten aanvragen omdat er naast Smeets nieuwe bedrijfsleiders zijn aangesteld. Smeets liet weten dat onzin te vinden. ‘Blijkbaar is de gemeente er niet in geslaagd die ambtenaar terug te fluiten, nou, dan laten we het de rechter wel uitzoeken’, zei hij.

Reageer op dit artikel