nieuws

NK Barista vandaag live te volgen

Café

Het NK Barista dat 12 november wordt gehouden bij Cafés Richard in het Inspirium in Breda is vandaag live te volgen. Rond 18.00 uur vanmiddag wordt bekend wie de titel overneemt van Coen van Sprang, titeldrager NK Barista 2011.

NK Barista vandaag live te volgen

Organisator SCAE Nederland zendt de koffieverrichtingen van de zes finalisten online uit via een Livestream verbinding met Breda.

De finalisten die de strijd met elkaar aangaan zijn vijf heren en één dame. Inge de Boer neemt het op tegen de heren Ruben Stelma, Mark Jordaan, Tjeerd Schravendeel, Zjevaun Lemar Jarga en Jochem Verheyen. Verheyen is de nummer drie van 2011.

De zes finalisten maken hun koffies vandaag dus niet alleen onder het kritische oog van de juryleden, maar kunnen online door iedereen gevolgd worden. De jury bestaat uit: Hoofdjurylid Elisabet Serano – Barista Academy Spain, Official World Barista Championship Judge en smaakjuryleden Liesbeth Sleijster – Cocoon Coffee, Kees Kraakman – Stadsbranderij Noord, Tosca Schuitemaker – CoffeeXperts, Björn Aarts – Dutch Barista Coffee. Zij worden aangevuld door twee techniek juryleden Moniek Smit – Coffee Consulting, Patrick Groenewold – Single Estate Coffee.

De nieuwe Nederlands Kampioen gaat ons land vertegenwoordigen in Melbourne waar het WK Barista plaatsvindt tijdens de International Coffee Expo van 23 tot en met 26 mei 2013.

Vorig jaar won Coen van Sprang, bedrijfsleider van Lebkov in Rotterdam het NK Barista. Tweede werd Kim Staalman en het brons ging in 2011 naar Jochem Verheyen. Verheyen gaat dit jaar weer een gooi naar het kampioenschap doen.

Reageer op dit artikel