nieuws

Werkgroep voor model-biercontracten

Café

Brouwers en KHN zijn een werkgroep ‘modelcontracten’ gestart met als doel de biermarkt meer transparant te maken. De werkgroep is een resultaat van overleg met de brouwers en KHN op het Ministerie van Economische zaken.

Werkgroep voor model-biercontracten

Het gesprek tussen KHN en de brouwers krijgt in maart 2014 een vervolg. Bij het eerste gesprek zaten naast de horecadirecteuren van de brouwers drie leden van het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland, horecaondernemer en domeintopadviseur dranken van KHN Laurens Meyer, KHN-directeur Lodewijk van der Grinten en beleidsadviseur Hans Kant.

Gesproken werd onder andere over het ACM (Autoriteit Consument en Markt – voorheen NMa) rapport en transparante contracten in de biermarkt. Op basis van dit gesprek is een werkgroep ‘Modelcontracten’ samengesteld.

Vanuit KHN zitten Toon Naber, voorziter van het Landelijk Bestuur, Jos van der Vegt, Hans Kant en Laurens Meyer in de werkgroep.

KHN wil nog niet nader ingaan op de resultaten van de werkgroep en de modelcontracten.

 

Bekijk hier tips van Raoul Meester over onderhandelen met je brouwer.

Reageer op dit artikel