Vijfde bedrijf voor horecafamilie Gesthuizen

Vijfde bedrijf voor horecafamilie Gesthuizen

De familie Gesthuizen uit Didam heeft haar vijfde horecabedrijf aangekocht. Naast Café Jan & Jan in Didam (nummer 100 uit de Café Top 100), Steak'm in Nieuw-Dijk, Partycentrum Plok in Oud-Dijk en Montferland Catering, heeft de familie nu ook een hotel aangekocht: het Waldhotel in het Duitse Elten, vlak over de grens.

Frank Gesthuizen: 'Het was een hotelbedrijf, wij willen de nadruk gaan leggen op terras en brasserie. Op eten en drinken. Aangevuld met een aantal kamers met mooi uitzicht. Het bedrijf ligt namelijk bovenop de Elterberg.' Gasten kijken vanaf de ene kant van het terras uit over Duitsland en de Rijn en vanaf de andere kant over het groene Montferland in Nederland.

Verbouwen

Het duurt nog wel even voor het nieuwe horecabedrijf van de familie haar deuren kan openen. Het pand – uit 1898 - heeft jaren leeggestaan en wordt eerst gerenoveerd en verbouwd. Geerte Gesthuizen: 'Over ongeveer 1,5 jaar willen we open. Het concept wordt niet te chique, maar wel goed. Zoals al onze horecabedrijven. Duitsers en Nederlanders zullen zich er thuis gaan voelen.'

Het Duitse bedrijf is het vijfde horecabedrijf voor de familie. Ze hebben al Jan & Jan in Didam (nummer 100 uit de Café Top 100), Steak'm in Nieuw-Dijk, Partycentrum Plok in Oud-Dijk en Montferland Catering Tot 1 maart was Gesthuizen ook exploitant van De Heereboer in Zeddam. 'Dit huurcontract liep na tien jaar af en we wilden het niet nog eens tien jaar huren. Het horecabedrijf kopen lukte niet, vandaar dat we er nu mee zijn gestopt.'