nieuws

Karlijn Dapper wint Dutch Tea Championship

Café

In een deelnemersveld van zeven finalisten wist theesommelier Karlijn Dapper van Tea Lifestyle de winst te pakkken in de vierde editie van het Dutch Tea Championship.

Karlijn Dapper wint Dutch Tea Championship

Dapper gebruikte voor haar presentatie drie soorten thee. Een witte thee, een oolong en een groene thee. ‘Ze hield de presentatie dicht bij zichzelf, legde nadruk op thee en de smaak daarvan, en het was vooral heel erg lekker’, zegt jurylid Kiona Malinka over de winnaar.

‘Alledrie haar theeën gingen direct naar mijn hart. Echt kippenvel. Ik ben heel blij met de uitslag en wens Karlijn veel plezier dit jaar als de nieuwe Dutch tea champ. Nederland is klaar voor goede thee en voor nieuwe visies over hoe dit te bereiken. Ik kan niet wachten wat de toekomst ons allemaal gaat brengen.’

Niveau omhoog

De wedstrijd vond plaats op de donderdagmiddag op de Horecava en werd naast Malinka gejureerd door Richard Schukkink en Marjan Ippel. Karlijn Dapper, theesommelier bij Tea Lifestyle won de finale. Op plek twee eindigde Danny Koreman, de derde plaats was voor Björn Cocu.

‘Het was een genot om te merken dat het niveau van de deelnemers elk jaar omhoog gaat’, zegt Malinka. ‘Er waren 17 inschrijvingen, wat ontzettend veel is als je dit vergelijkt met de barista kampioenschappen.’

Reageer op dit artikel