Sterrenchef shaket en kookt met gin

Sterrenchef shaket en kookt met gin

Chef-kok Jeroen Bavelaar van Michelinsterrestaurant Posthoorn in Monnickendam is, samen met sommelier Edwin van Egmond, gaan experimenteren met de trendy gin en tonic. Ze ontwikkelden bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten, een hoofdgerecht en een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt.

‘Je ziet dat de gekste ingrediënten toegepast worden in gerechten en cocktails’, zegt Marc Boeljon, patron van Posthoorn. Zo ook in de Bloody Gin-Tonic van Posthoorn, waar onder andere tomaat in verwerkt zit. Hij vervolgt: ‘Koken met exclusieve alcohol is vaak lastig, omdat de specifieke smaak van een bepaald merk moeilijk terug te vinden is in de uiteindelijke smaak van een gerecht. Door nieuwe kooktechnieken toe te passen, kan dit echter wel.

Impregneren
Voor de Gin-Tuna Salade (foto) passen we de techniek van het impregneren toe. De specifieke citrussmaak van de Beefeater24 gin blijft hierbij goed behouden. Dit geldt ook voor de andere gebruikte gin, Gin Mare, die gedestilleerd is met onder andere olijven, tomaat en rozemarijn.’ Posthoorn wil blijven ontwikkelen. ‘Een andere trend waar wij ook zeker op in gaan spelen, zijn de alcoholvrije varianten van aperitieven en wijnen’, zegt Boeljon resoluut.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.