Crowdfundingcampagne voor aankoop zeldzaam oude dranken 'succesvol'

Crowdfundingcampagne voor aankoop zeldzaam oude dranken 'succesvol'

De crowdfundingcampagne voor de aankoop van cognac, whisky, armagnac, port en likeuren uit de 18e, 19e en 20e eeuw is succesvol. Dat laat Bart Laming, directeur van Old Liquors Invest weten.

Inmiddels is €2 ton opgehaald. 'Een bedrag van €3 ton zit nog in pijplijn.' De investeringen variëren vooralsnog tussen de €500 en €125.000. Old Liquuors Invest startte begin oktober een crowdfunfingcampagne en heeft als doel in een jaar tijd €2,5 miljoen op te halen. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van zeldzame en kostbare oude dranken.

Veilingen

Het team van Old Liquors Invest speurt wereldwijd naar bijzondere en zeldzame flessen veilingen en op stoffige zolders. Het grootste deel van de winst wordt direct doorverkocht aan toprestaurants, luxe warenhuizen, gespecialiseerde handelaren, verzamelaars en vermogende particulieren.

Fles van €125.000

De Old Liquors Collectie is is de grootste privécollectie oude dranken ter wereld en bevat meer dan 5000 flessen. Tussen de collectie zit ook een fles cognac van het Franse merk Courvoiser & Curlier uyit 1789. Deze fles mag van eigenaar wisselen voor ruim €125.000.