nieuws

‘Oudste cafe van Rotterdam’ het Boerengat sluit definitief de deuren

Café

Cafe en restaurant het Boerengat aan de Oostzeedijk in Kralingen dat in juli failliet ging, heeft eind vorige maand na een doorstart definitief de deuren moeten sluiten.

‘Oudste cafe van Rotterdam’ het Boerengat sluit definitief de deuren

In september 2010 won de horecagelegenheid tijdens de Restaurant Week, met een 9,5, nog de allerhoogste gemiddelde waardering van de gasten. Een oud-werkneemster vertelt aan Metro dat de laatste tijd te veel mensen de hand op de knip hielden en het daarom bergafwaarts ging met de zaak die stamt uit 1860. Vooral in de jaren 80 genoot het café populariteit. De toenmalige eigenaar vroeg gasten om foto’s mee te nemen uit hun jeugd. Dat zorgde voor een wand vol met foto’s uit de jaren 50.

Boerengat

Het Boerengat werd het oudste café van Rotterdam genoemd. Na een grondige verbouwing heropende de horecagelegenheid in september 2007.  Veel bekende Nederlanders en voetballers kwamen er regelmatig een biertje drinken. In het cafégedeelte werd bewust de oude stijl gehanteerd. Achter in de zaak  was een doorgang naar het restaurant dat een klassieke inrichting had.