nieuws

Titelverdediger Lex Wenneker wint Dutch Barista Championship

Café

Lex Wenneker wint net als vorig jaar de Dutch Barista Championship. Hij versloeg in de finale op het Amsterdam Coffee festival de vijf andere finalisten en zal in juni Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Dublin.

Titelverdediger Lex Wenneker wint Dutch Barista Championship

Wenneker, die werkt bij Espressoservice West, heeft voor het tweede jaar op rij de Dutch Barista Championship (DBC) gewonnen. Net als vorig jaar mag hij naar de World Barista Championship (WBC), eind juni inn Dublin.

Tijdens de finale op het Amsterdam Coffee Festival presenteren de deelnemers vier espresso’s, vier ‘milk-based’ drinks en vier signature drinks in vijftien minuten. Hierbij beoordeeld een achtkoppige jury op techniek, presentatie en uiteraard de smaak van de koffie. 

Achter Wenneker eindigden de deelnemers in deze volgorde:

2: Wendelien Verver, Single Estate Coffee
3: Vincent Zwaan, Bocca Coffee
4: Esther Maasdam, Esther Maasdam Coffee Connoisseur
5: Jesper van Stek, Doppio Espresso VU
6: Merijn Gijsbers, Het Koffiegenootschap

Het Dutch Barista Championship 2016 wordt georganiseerd door SCAE Nederland.

Reageer op dit artikel