nieuws

RTL past ‘Oh Oh’ aan na kritiek alcoholmisbruik

Café 1993

Na kritiek van onder meer de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA), past RTL de uitzendingen van ‘Oh Oh daar gaan we weer’ licht aan. De omroep verklaart haar maatschappelijke rol serieus te nemen.

RTL past ‘Oh Oh’ aan na kritiek alcoholmisbruik

RTL en STIVA hebben dinsdag 15 november ‘een constructief gesprek’ gehad over de eerste aflevering van ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’. In dit programma worden jongeren uit de regio Den Haag naar een zonnige Europese vakantiebestemming gestuurd. Daarbij is het de bedoeling dat er allerlei spraakmakende ontwikkelingen te zien zullen zijn. STIVA beschuldigde RTL er eerder van overmatig alcoholgebruik te faciliteren en zelfs aan te moedigen. 

RTL: ‘kleine aanpassingen’

In een verklaring op haar site laat RTL weten ‘ook bij dit soort programma’s haar maatschappelijke rol serieus te nemen’. Een woordvoerder van de omroep: ‘In het licht van de heftige discussie rondom de eerste uitzending hebben wij daarom voorafgaand aan het gesprek met STIVA de overige afleveringen van de reeks kritisch beoordeeld. Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard.’

STIVAL: ‘Belangrijk dat RTL meedenkt’

Peter de Wolf, Directeur STIVA: ‘Gelukkig drinken jongeren in Nederland steeds minder. Toch blijft de beeldvorming dat het niet goed gaat met jongeren en alcohol hardnekkig. Daarom is het belangrijk dat RTL meedenkt en haar verantwoordelijkheid heeft genomen door beelden van alcoholmisbruik uit de nog uit te zenden afleveringen van ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ te verwijderen.’

Reageer op dit artikel