nieuws

Maastrichtse burgemeester en hoofdjury huldigen In de Karkol

Café 3700

In de Karkol, nummer 1 van de Café Top 100 2016 is woensdagavond 7 december nog één keer in het zonnetje gezet. De hoofdjury van de Café Top 100 en Annemarie Penn-Te Strake, burgmeester van Maastricht, huldigde Barth Hochstenbach en zijn team in hun afgeladen café. ‘Hier staat een trotse burgemeester.’

Maastrichtse burgemeester en hoofdjury huldigen In de Karkol
De Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake, spreekt Barth Hochstenbach toe, in een bomvol In de Karkol.

Nog eenmaal werden Barth Hochstenbach en zijn team van In de Karkol gehuldigd voor de nummer 1-positie van de Café Top 100 2016. In een volgepakt café spraken Hoofdjurylid Dick Wildeman en de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake mooie woorden. De stamgasten zongen het voltallige team toe en de woensdagavond duurde nog lang.

‘Huiskamer van Maastricht’

Hoofdjurylid Dick Wildeman roemde in zijn toespraak de warmte die In de Karkol dag in dag uit weet te creëren. ‘Als huiskamer van de samenleving, maar bovenal; als huiskamer van Maastricht.’ Hochstenbach kreeg een canvasdoek overhandigd met een juichfoto van hem en zijn hele team tijdens de bekendmaking van de Café Top 100 2016, afgelopen november in Hilversum.

‘Beste jury van Nederland’

‘Hier staat een trotse burgemeester’, begon Annemarie Penn-te Strake haar speech in onvervalst Maastrichts. Iets dat op een luid applaus kon rekenen van de toehoorders. Daarnaast deelde de Maastrichtse burgemeester een compliment met een knipoog uit aan de ‘beste jury van Nederland, die éíndelijk inziet wat heel Maastricht en omstreken al lang weten.’

Serenade van de gasten

Het laatste woord, voordat het feestgedruis weer losbarstte, was -en daar doen ze het bij In de Karkol uiteindelijk voor- voor de gasten:

Reageer op dit artikel