nieuws

Koen Bakker van Het Hooihuis over nieuwe nr 1 Terras Top 100 2017

Café 1511

‘Een geweldig terras. Veel aandacht voor detail; je ziet en voelt dat vrouwen hier de leiding hebben. En je wordt er als gast echt in de watten gelegd door de medewerkers. Ik hield er echt een wauw-gevoel aan over.’

Koen Bakker van Het Hooihuis over nieuwe nr 1 Terras Top 100 2017
Gastvrouw en - heer Lisette en Koen Bakker van Het Hooihuis.

Koen Bakker, mede-eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal spreekt lovend over de nieuwe nummer 1 van de Terras Top 100 2017, Brasserie Staverden. Vorig jaar voerde zijn terras de ranglijst aan en op maandag 3 juli werd de nieuwe lijst daarom bij Het Hooihuis onthuld.

Koen Bakker, winnaar van de Terras Top 100 van vorig jaar, ging dit jaar op pad als lid van de hoofdjury. Hij ging er na zijn bezoek aan Brasserie Staverden weg met een enorm wauw-gevoel ‘Ik stond bijna te springen in de bus waarmee de hoofdjury op pad was. Wat een topbedrijf! Bij Brasserie Staverden draait het echt om het terras. Het hele jaar door. Ook in de winter benutten ze de stoelen buiten. Dat moet ook wel, want binnen is het niet al te groot. Ze hebben dekentjes, heaters, overkappingen. Daar kun je rustig in november naar toe gaan.’

‘Zoals op elk terras maken de mensen het verschil. Het is niet zo heel moeilijk om een godsvermogen te spenderen aan een mooi terras, maar als je vervolgens heel lang moet wachten of helemaal geen drankje of hapje krijgt, heb je er niets aan. Bij Brasserie Staverden pakken ze dat goed aan. De juiste mensen met de juiste opleiding. Ze werken net als wij met oortjes zodat je heel snel kunt schakelen op het terras.’ Naast de aankleding die volgens Koen Bakker tot in detail is uitgevoerd bij Brasserie Staverden roemt hij ook de locatie op een landgoed op de Veluwe.

Koen en Lisette Bakker zaten zelf na hun winst in 2016 tot en met de eerste week van september vol met de lunch én het diner. We weten ongeveer wat Brasserie Staverden gaat overkomen,’ glimlacht Koen Bakker.

 Tips van Koen Bakker

  • Heel veel zaken maken van een terras een top-terras maar je medewerkers zijn het belangrijkste. Daar moet je dus ook goed voor zorgen. Door trainingen aan te bieden, ze te laten sporten op onze kosten, wij kiezen zelf voor een wat ruimere bezetting en plannen niet te krap in.
  • Betaal alle gewerkte uren uit. We oefenen een mooi vak uit, maar soms wordt het ook ondergewaardeerd. Het is écht niet meer van deze tijd om te zeggen ‘dat hoort er nu eenmaal bij’. Maar dan ben ik ook wel streng: een uur werken is een uur werken. Dat is dus niet roken of koffie drinken.
  • Investeer in je medewerkers en vertel ze wat jij belangrijk vindt. Zorg voor gezond personeelseten en goede bedrijfskleding.
  • We overleggen wekelijks met het managementteam maar iedereen heeft een stem. Iedereen wordt gehoord. Er is ook goed overleg tussen keuken en bediening.

> Bekijk hier de video van Het Hooihuis over de winst van 2016

Na de winst van de Terras Top 100 van 2016 volgde een grote verbouwing voor het Hooihuis. Aan het ronde pand kwam aan de ene kant een ruime keuken bij, en aan de andere kant extra restaurantmeters. In april 2017 namen Koen en Lisette het nieuwe restaurant in gebruik.