nieuws

Gemeente sluit club Vie Rotterdam ‘na reeks zedendelicten’

Café 1865

Discotheek Club Vie in Rotterdam is op last van de gemeente voor drie maanden gesloten na een reeks zedendelicten. De uitgaansgelegenheid meldt vrijdag op zijn website dat per direct de deuren dicht zijn en alle geplande evenementen zijn geannuleerd.

Gemeente sluit club Vie Rotterdam ‘na reeks zedendelicten’

Al langere tijd kwamen bij de politie meldingen binnen van vrouwen en meisjes die in en om de discotheek waren lastiggevallen. De slachtoffers dachten in de club aan de Maasboulevard in het centrum van de stad te zijn gedrogeerd en daarna buiten te zijn aangerand of verkracht. De afgelopen periode zouden bij de politie in ieder geval elf meldingen zijn gedaan.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de meldingen. ‘Dit soort zaken zijn heel lastig. De vrouwen menen te zijn misbruikt maar weten zich vaak nog maar heel weinig te herinneren.’

Eerdere maatregelen

Naar aanleiding van eerdere incidenten werden al maatregelen genomen. Zo werd mobiel cameratoezicht ingevoerd, werden beveiligers uitgebreid geïnstrueerd en werden posters opgehangen om bezoeksters te waarschuwen.

‘We hebben er alles aan gedaan om nieuwe incidenten te voorkomen’

Tony Carbonaro, eigenaar van Club Vie, reageert tegenover het Algemeen Dagblad: ‘In april dit jaar werden we door de politie van het onderzoek op de hoogte gebracht. Sindsdien hebben we er alles aan gedaan om nieuwe incidenten te voorkomen. Een keer houdt onze verantwoordelijkheid op. Blijkbaar zijn wij een target voor deze doelgroep, en daar balen we natuurlijk van. Voor die meisjes is het verschrikkelijk.’

Carbonaro stelt een ‘heel goede samenwerking’ met de politie en gemeente te hebben gehad. De maatregel om zijn zaak drie maanden te sluiten, verbaast hem daarom nog meer, schrijft het AD. ‘Dit kan namelijk overal gebeuren. Het voelt als een straf dat ik dicht moet. En die straf vind ik onrechtvaardig. Ik wil gewoon dat ze die gasten pakken en achter de tralies gooien.’

De eigenaar gaat kijken naar de mogelijkheden om de sluiting aan te vechten.’Wat ik in de tussentijd ga doen? Mij bezinnen. Ik heb vijftig man personeel dat drie maanden niet kan werken en evenementen gaan niet door. Dat kost ontzettend veel geld, dus daar moet ik iets op verzinnen.’ Volgende week gaat hij in gesprek met de gemeente en de politie over de sluiting.

Lees ook: Foto’s vernieuwde Club Vie en The Jaxx

Reageer op dit artikel