nieuws

Microbrouwerijen slaan handen ineen met Holland Craft Beer: webshop voor horeca

Café 4004

Via de webshop Holland Craft Beer kunnen Nederlandse microbrouwerijen vanaf 9 oktober bieren via de post direct naar een horecazaak of slijterij sturen.

Microbrouwerijen slaan handen ineen met Holland Craft Beer: webshop voor horeca

‘Vele kleinere brouwerijen komen niet verder dan het eigen dorp of de eigen regio’, aldus de initiatiefnemers van Holland Craft Beer. De wet van de grote aantallen zorgt ervoor dat de bestaande distributiekolom deze brouwerijen in economisch opzicht niet interessant vindt.’ Met dit initiatief ontstaat er naast de bestaande distributiekolom een nieuwe mogelijkheid voor brouwerijen om hun bieren landelijk te distribueren richting horeca en slijterijen.

Hoe het werkt

Hollandcraftbeer.nl is een online webshop waarbij horeca en slijterijen bieren kunnen bestellen van de aangesloten brouwerijen. Aan de voorkant heeft de klant een actueel inzicht welke bieren beschikbaar zijn en krijgt bij bestelling een duidelijk overzicht van haar bieren samengevoegd op één factuur. Aan de achterkant krijgen alle brouwerijen waarvan er één of meerdere bieren zijn besteld aangegeven wat, welke klant heeft besteld. De brouwerijen zorgen er uiteindelijk zelf voor dat het bier verstuurd wordt naar de locatie die hun bier heeft besteld in de daarvoor speciaal ontwikkelde verzenddozen.

Lancering webshop

Samen met DS Smith – een Europese verpakkingsonderneming –  My Parcel, een dochter van Post NL die webwinkels helpt met optimale verzending tegen scherpe prijzen en Fruitcake – een E-commerce onderneming die webshops ontwikkelt op basis van het Open Source Magento platform – wordt de webshop tijdens BBB Maastricht gelanceerd.

Marc Menue van Brouwerij Brouwerslokaal, initiator en voorlopig leidinggevende aan het nieuwe concept, is enthousiast over de uiteindelijke versie van de webshop. ‘We hebben een one stop shop voor Nederlands Craft Bier neergezet zonder toeters en bellen. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om als Horeca of Slijterij bieren van Nederlandse bodem te bestellen. Bieren die voor het grote publiek vaak nog onbekend zijn’.

Reageer op dit artikel