nieuws

Starbucks komt met vierde zuivelvrije melkvervanger

Café 1882

Naast amandel-, kokos- en sojadrink komt Starbucks nu ook met een havermout-variant. Dit is de vierde zuivelvrije melkvervanger die de koffieketen introduceert.

Starbucks komt met vierde zuivelvrije melkvervanger

Starbucks biedt nu een vierde zuivelvrije melkvervanger. Na de introductie van de soja-, kokos en amandeldrink komt Starbucks deze winter met een haver-variant. Met deze toevoeging aan het assortiment, kunnen alle klanten op nog meer manieren genieten van hun favoriete drankje. De koffieketen wil met deze introductie de keuze voor veganisten en mensen met en lactose intolerantie verbreden.

Haverdrink

Haverdrink is Starbucks’ nieuwste zuivelvrije alternatief voor melk en heeft een milde, licht zoete smaak wat goed past bij de 100% Arabica-koffie. Ook biedt het een bron van vezels, waardoor het een optie is voor een zuivelvrije latte tijdens het ontbijt.

Amandeldrink

Een zuivelvrij, nootachtig alternatief voor melk wat past in elk drankje. Het is 100% plantaardig en glutenvrij. Tevens is de amandeldrink een bron van calcium en bevat het weinig verzadigde vetten.

Kokosdrink

Een lactosevrije variant voor een heerlijk romige kokossmaak. Een kleine latte bevat slechts 71 calorieën.

Sojadrink

Sojadrink is een plantaardige drank die geproduceerd wordt door gedroogde sojabonen te weken en in water te malen. Een goede optie voor degenen die een voorkeur hebben voor koffie met een zoete smaak. Soja is van nature lactose- en glutenvrij, waardoor het een uitstekende bron van hoogwaardige soja-eiwitten is.

Naast deze toevoegingen verbreedt Starbucks ook het glutenvrije assortiment:

Chicken & Pesto Panini

Een warm glutenvrij broodje met kip, groene pesto, tomaat en gesmolten mozzarella.

Chickpea & Beetroot Hummus Wrap

Een wrap van spinazie, gevuld met wortel, hummus van rode biet, kikkererwten en bladspinazie.

Over Starbucks

Sinds 1971 zegt Starbucks Coffee Company toegewijd te zijn aan het op duurzame wijze kopen en branden van de hoogste kwaliteit arabica koffie. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld. Dekoffieketen telt 15.000 vestigingen in 50 landen.

Begin zeventiger jaren was het bedrijf niet meer dan één winkeltje in de oude Pike Place Market in Seattle. Vanuit een klein winkelpandje verkocht Starbucks een selectie van de beste koffie van versgebrande hele koffiebonen ter wereld. De naam, die was geïnspireerd door Moby Dick, deed herinneren aan de romantiek van de zee en de zeevaarderstraditie van de eerste koffiehandelaren.

In 1981 liep Howard Schultz ((voorzitter van de raad van bestuur, president en CEO) voor het eerst een Starbucks-vestiging binnen. Vanaf dat eerste kopje Sumatra was Howard verkocht en het jaar daarop ging hij voor  het koffiebedrijf werken.

Een jaar later, in 1983, reisde Howard naar Italië, waar hij onder de indruk raakte van de Italiaanse koffiebars en de romantiek van de koffie-ervaring. Hij kreeg het idee om de Italiaanse koffiehuistraditie mee terug te nemen naar de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel