nieuws

Zundert Trappist eenmalig op vat verkrijgbaar

Café 3657

De Zundert Trappist is vanaf 1 maart voor het eerst en eenmalig van vat verkrijgbaar. Als Bier van de Maand bij ABT, krijgen leden eenmalig een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten.

Zundert Trappist eenmalig op vat verkrijgbaar

In maart is Zundert Trappist ‘Bier van de Maand’ bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT). Het Bier van de Maand zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was. Voor maart hebben de 36 speciaalbiercafés die lid zijn van het ABT, ieder een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert Trappist geleverd gekregen.

Lees ook: Zundert brouwt nieuwe trappist voor horeca

Zundert Trappist voor het eerst op vat

Broeder Christiaan van Trappistenbrouwerij de Kievit noemt het een spannend project. ‘Het is voor het eerst daZundert Trappist t we Zundert Trappist in een andere verpakking aanbieden dan de 33cl-flessen. We hebben al een eerste proefvat aangeslagen en gelukkig bleek het bier uitstekend te smaken. Bovendien zijn we, meer dan bij fles, afhankelijk van het vakmanschap van de kastelein hoe het bier uiteindelijk in het glas komt. Bij de leden van de ABT weten we dat ook dat goed zit.’

Lees ook: Nederland krijgt tweede Trappistenbrouwerij

Authentiek Trappisten Product

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mag voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.

Reageer op dit artikel