nieuws

Kleinste café (36m2) van Rotterdam te koop

Café 2135

Café Voorheen Voigt in Rotterdam staat te koop. Met 36 vierkante meter vloeroppervlak is het café een van de twee kleinste kroegen van de havenstad.

Kleinste café (36m2) van Rotterdam te koop
Café Voorheen Voigt (36m2) in Rotterdam staat te koop. Foto: Facebook Café Voorheen Voigt

Café Voorheen Voigt heeft vijf jaar gedraaid onder leiding van eigenaar Patrick Leentfaar, maar hij is nu klaar om het stokje over te dragen. ‘Zelf ben ik toe aan een nieuwe uitdaging, maar deze plek is de perfecte investering voor een beginnend horecaondernemer. Je zit aardig in de loop, de huur is laag, je hebt genoeg vaste klanten en er zit een woonappartement boven’, zegt hij tegen Metro.

De vraagprijs voor het kleine café maakt Leentfaar liever niet openbaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het café aan de Bloemkwekerstraat, om de hoek van de Nieuwe Binnenweg.

Moderne bruine kroeg

Een bruine kroeg, die met zijn tijd is meegegaan. Zo wordt Café Voorheen Voigt omschreven. Er worden met regelmaat live-concerten, karaokeavonden en quizavonden georganiseerd. ‘Ondanks dat het zo klein is, voelt het niet zo aan en kun je hier toch nog best een hoop mensen kwijt. Mensen denken vaak dat de Hense Peter kleiner is, terwijl die net zo groot is.’

Oud-winnaar Café Top 100 meet slechts 37m2

In de Karkol in Maastricht won de Café Top 100 in 2016. Het kleine café in het hart van de Limburgse hoofdstad is slechts 37 vierkante meter groot en bewijst dat een klein vloeroppervlakte juist een kracht kan zijn. ‘Of je hier nu vrijdag vroeg in de middag komt, rond de avondschemer op een dinsdag of ‘vol in de zaterdagavond’, je bent er nooit alleen. Een gesprek met een andere gast is zo aangeknoopt – en niet alleen omdat je hier al snel naast elkaar zit, op slechts 37 vierkante meter. In de Karkol is klein, maar nooit benauwend.’

Barth Hochstenbach, eigenaar van het Maastrichtse café In de Karkol, heeft in 2016 een tweede café geopend: Petit Café Moriaan. ‘Moriaan is officieel het kleinste café van het land, met zo’n 23 vierkante meter.’

Reageer op dit artikel