nieuws

Inschrijving geopend: De Brabantse Bierkaart

Café 625

Voor de vijfde keer organiseert Misset Horeca haar regionale bierkaart-wedstrijd en ditmaal staat Noord-Brabant centraal. Alle brouwerijen die zich op Noord-Brabants grondgebied bevinden mogen meedoen en maximaal twee bieren insturen. Die worden zaterdag 27 oktober door een deskundige jury blind geproefd bij café Bar Le Duc in ‘s-Hertogenbosch. De beste bieren komen op de Brabantse Bierkaart

Inschrijving geopend: De Brabantse Bierkaart

Voor de vijfde keer gaat Misset Horeca in samenwerking met erkende bierspecialisten, op zoek naar het beste bier van de regio. Na de Gelderse Bierkaartde Limburgse Bierkaart, de De Noordelijke Bierkaart en de Amsterdamse Bierkaart gaat de reis nu naar het zuiden: de Brabantse Bierkaart.

Inschrijven

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar michaelsimon@vakmedianet.nl ovv De Brabantse Bierkaart. Een jury van erkende bierspecialisten zal alle bieren zaterdag 27 oktober blind proeven en beoordelen in café en brouwerij Bar le Duc in ‘s-Hertogenbosch. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wie mogen mee doen?

Alle brouwerijen die zich op Noord-Brabants grondgebied bevinden mogen meedoen. Mits ze duidelijk laten weten waar ze hun bieren brouwen. Het bier moet geleverd worden aan de horeca en onderdeel zijn van het standaardassortiment, dus geen eenmalige brouwsels. Verder maakt het niet uit of het om een kleine microbrouwerij gaat of een grote multinational; of je honderden zaken belevert of twee cafés. Elke brouwer mag maximaal twee bieren insturen.

Hoe wordt beoordeeld?

Alle ingezonden bieren worden tijdens een proeverij geproefd door een panel van een deskundige jury. Zij zullen alle bieren blind proeven en beoordelen op vier punten: geur, hoofdsmaak, afdronk en algemene indruk. Het aantal bieren dat uiteindelijk op de kaart komt, wordt bepaald door de jury, afhankelijk van de punten die toegekend worden.

De beste bieren zullen op volgorde van beoordeling bekendgemaakt worden. Er zal geen ranglijst bekendgemaakt worden van alle bieren, alleen van de bieren die de kaart gehaald hebben.

Wie is de jury?

BierkaartJuryvoorzitter is Peter van der Arend (oa ArendsnestBeerTemple, Craft&Draft, Cause Beer Loves Food). De jury bestaat verder uit Fiona de Lange(oa zytholoog, schrijver, biersommelier), Raymond van der Laan (oa bieraficionado.com –freelance- journalist Volkskrant Magazine en bierauteur), Sander van Werkhoven (oa horecajournalist, bierkenner, jurylid Café- Terras en Koffie Top 100), Maik van Heerd (bierbrouwer en ondernemer van Café De Toeter in Groningen) en Ivo Thijssen, biersommelier van Bierbewustzijn.nl.

Inschrijven

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar: michaelsimon@vakmedianet.nl ovv De Brabantse Bierkaart.

Reageer op dit artikel