nieuws

Koffie Top 100 2018 is bekend – een tipje van de sluier

Café 4172

Na honderden bezoeken in twee ronden zit het werk van de jury van de Koffie Top 100 2018 erop. De lijst met de honderd beste zaken staat vast, en alle deelnemers aan de tweede ronde horen nog deze week of ze een plek in de Top 100 hebben weten te bemachtigen. Op welke plek ze staan, blijft nog even geheim tot de bekendmaking op 24 september. Wel lichten we hier vast een klein tipje van de sluier op, waaruit onder meer blijkt dat de provincie Utrecht het goed doet dit jaar.

Koffie Top 100 2018 is bekend – een tipje van de sluier

De tweede ronde van de Koffie Top 100 is afgerond, alle bezoeken zijn afgelegd. Daarmee staat ook vast welk bedrijven in de Koffie Top 100 2018 staan. Alle deelnemers aan ronde twee krijgen daar nog deze week bericht over, en weten dan of ze een plek in de ranglijst hebben. Op welke plek ze staan, dat wordt pas bekendgemaakt tijdens het event op 24 september. Dan weten we welke Nederlandse horecazaak de opvolger wordt van Josephine Coffee.

Nu is het de beurt aan de hoofdjury, die op 28 en 29 augustus de top van de lijst aan een derde bezoek onderwerpt. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot de ‘gewone’ jurybezoeken, een afspraak gemaakt.

Alles over de Koffie Top 100

Alles over de Koffie Top 100

Ook de stembussen voor de Publieksprijs zijn inmiddels gesloten, in totaal werden zo’n 18.500 stemmen uitgebracht.

Utrecht doet ’t goed

De Provincie Utrecht doet het goed dit jaar. In de top-20 van de lijst staan 7 bedrijven uit deze provincie, waarvan zelfs drie in de top-10. In totaal staan er 11 zaken uit de provincie Utrecht in de lijst. Noord-Holland levert traditioneel de meeste zaken in de lijst, dit jaar 20. Daarvan zitten er 13 in Amsterdam, wat de stad bovenaan zet in het stedenklassement, gevolgd door Zwolle met 7.

Top 5 provincies:

  1. Noord-Holland – 20
  2. Limburg – 16
  3. Noord-Brabant – 12
  4. Utrecht – 11
  5. Zuid-Holland – 11

Top 3 steden:

  1. Amsterdam – 13
  2. Zwolle – 7
  3. Utrecht – 6
Reageer op dit artikel