nieuws

Opnieuw grotere rol voor bier op Horecava 2019

Café 1185

De toegenomen interesse in bier en de gigantische groei die de markt doormaakt, is ook terug te zien op de Horecava 2019. Bier krijgt zijn eigen hal. Het drankensegment wordt opgedeeld in 2 hallen: gedistilleerd en overig en bier. 

Opnieuw grotere rol voor bier op Horecava 2019

In de speciale Bierhal, hal 10, zullen grote twee pop-up bars verschijnen op de Horecava 2019. Eén van de Schotse brouwerij Brewdog en één van de Nederlandse brouwer Lowlander. Vier dagen lang zullen beide brouwers zich onder meer presenteren, masterclasses geven en proeverijen organiseren. De aanwezigheid van beide pop-up-bars betekent dat de Bierfabriek na drie jaar niet meer terugkeert.

Langste bierbar en SVH Biercertificaat

Wat wel terugkeert op de Horecava is de langste bierbar van Europa. Het initiatief van Bier&Co zal voor de tweede keer aanwezig zijn en ook op de Horecava 2019, op stand 10.500, kunnen bezoekers kennis maken met bieren van ruim dertig brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Gerelateerde content:

Gerelateerde content:

En voor wie een bierexamen wil doen, is er de mogelijkheid in één dag het SVH Biercertificaat te halen op de Horecava. Het initiatief hiervoor komt van SVH en Biertraining.nl. De beschikbaarheid is beperkt (maximaal 10 ondernemers per dag), dus wie mee wilt doen moet er snel bij zijn. Binnenkort komt de link online om je in te schrijven.

Finale NK Biertappen 2019

Wat uiteraard ook weer terugkeert is het NK Biertappen. Tientallen finalisten, die zich gekwalificeerd hebben in regionale voorrondes, zullen donderdag 10 januari tegen elkaar strijden op de Horecava 2019. Een professionele vakjury beoordeelt het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. De finalisten tappen op twee biertaps. In de eerste ronde tapt een deel twee vaasjes en een ander deel twee fluitjes.

In ronde twee worden de groepen omgedraaid. Op basis van de punten die gegeven worden, wordt bepaald welke tien tappers doorgaan naar de finale. Bij een gelijke score telt de tijd. In de finale dienen de deelnemers ieder twee fluitjes en twee vaasjes te tappen en daarnaast twee speciaalbieren op het blad voor de jury uit te schenken. Welke speciaalbieren dit zijn, horen ze pas op als de finale begint.