Bierbrouwer Grolsch lanceert 0.0-versie van Kornuit

Bierbrouwer Grolsch lanceert 0.0-versie van Kornuit

Bierbrouwer Grolsch heeft een 0.0-variant in de markt gezet van haar pilsmerk Kornuit. Deze alcoholvrije variant is alleen in blik verkrijgbaar en de folie rondom deze blikken is vervaardigd van 100% gerecycled plastic.

Bierbrouwer Grolsch wil met de 0.0 in duurzaam plastic twee bewuste keuzes benadrukken. Alcoholvrij gecombineerd met de keuze voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Geheel in lijn met het 'Plastic Pact', dat de Enschedese brouwer donderdag 21 februari mede-ondertekende.

Christian Camps, Brand Manager Kornuit: 'De bewuste keuze voor een alcoholvrij bier en de voorkeuren voor duurzaamheid en gebruiksgemak kwamen naar voren uit gesprekken met de doelgroep. Vanuit ons duurzaam en verantwoord ondernemen hebben wij gekeken hoe we dit product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten.

Bierbrouwer en Plastic Pact

Donderdag 21 februari 2019 heeft Grolsch haar handtekening gezet onder het Plastic Pact NL. De bierbrouwer zegt het  belangrijk te vinden haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Het gebruik van 100% gerecycled plastic als folie rondom de sixpacks Kornuit is daar een voorbeeld van.

Verkrijgbaarheid

Kornuit 0.0% stroomt in de week van 4 maart de markt in en is verkrijgbaar in de verschillende Kornuit-horecagelegenheden en tijdens de Kornuit festivals. Bezoekers van het festival DGTL kunnen in het weekend van 19 tot en met 21 april aanstaande Kornuit 0.0% proeven. DGTL is het eerste festival waar Kornuit 0.0% in circulaire drinkbekers wordt geschonken