nieuws

Cocktailbar Super Lyan van Londen naar Kimpton de Witt Amsterdam

Café 1339

Cocktailbar Super Lyan van Londen naar Kimpton de Witt Amsterdam

De Britse cocktailbar Super Lyan verhuist vanuit Londen naar Amsterdam, naar de Nieuwezijds Voorburgwal nummer 3. Bar Super Lyan gaat House Bar van hotel Kimpton de Witt vervangen. Thomas Datema blijft achter de bar staan.

Super Lyan is van Ryan Chetiyawardan, de beste bartender van de wereld in 2015. Maar omdat niemand zijn naam goed kan uitspreken of onthouden staat hij bekend als Mr Lyan. Super Lyan Amsterdam gaat op 18 april 2019 open op de locatie van de voormalige House Bar van het Kimpton de Witt hotel (voorheen Crowne Plaza) van IHG.

De bar serveert vanaf de namiddag eten en drinken aan ongeveer 65 mensen. Overdag kunnen gasten terecht in de Super Lyan’s courtyard; zo is Super Lyan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend.

Ryan Chetiyawardana werkt samen met designer Jacu Strauss, Creative Director van Lore Studio, aan de opening van de zoals ze het zelf noemen: all day neighbourhood (cocktail)bar. Strauss werkte eerder aan het inteireur van bar Dandelyan. Verder was Strauss – dichter bij huis – verantwoordelijk voor het re-design van het hotel Pulitzer Amsterdam.

Super Lyan komt in hotel Kimpton de Witt, in een historisch Amsterdams gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal 3 met een overdekte binnenplaats. Het interieur ontwerp bevat uitgesproken vormen en speelse snoepkleurige elementen waarmee ze inspelen op de optimistische jaren vijftig. Het is speels, contrastrijk en zorgvuldig gelaagd op het originele en historische interieur.

Thomas Datema

Thomas Datema

Thomas Datema

Thomas Datema werkte al bij House Bar en blijft werken op zijn vaste locatie als bartender. Hij werkte eerder bij Hiding in Plain Sight en was medeoprichter van Rosalie’s Menagerie. Datema wordt bij Super Lyan bijgestaan door Alex Lawrence, de rechterhand van Mr Lyan. Lawrence was voorheen de head bartender van Dandelyan en wordt nu overkoepelend barmanager voor de Mr Lyan Group.

Signature cocktail

Signature cocktail

Amsterdam eerste locatie buiten VK

Super Lyan zat in Londen in de kelder van het Hoxton-restaurant Cub. Amsterdam is de eerste locatie buiten het Verenigd Koninkrijk die Mr Lyan aandoet. Mr Lyan baarde in 2013 opzien door een cocktailbar te openen waar geen ijs en fruit werd gebruikt. Een andere cocktailbar in Londen, Dandelyan, werd in 2018 bekroond tot beste cocktailbar ter wereld.